Головна

Діяльність парафіяльної спільноти «Епіфанія»

Парафіяльна служба милосердя «Карітас-Печерськ» провадить своє служіння у розмаїтих напрямках. Милосердне милосердя активно вливається у працю спільноти «Епіфанія» Кожен другий четвер місяця спільнота «Епіфанія» при храмі святого Миколая на Аскольдовій Могилі на чолі з отцем Анатолієм Теслею відвідує похилих та хворих парафіян. Священик відправляє молебні на оздоровлення, уділяє їм св. Тайну Сповіді та Євхаристії. Опісля відбувається дружнє спілкування про життя парафії, про особисті турботи стареньких. Їм цікаво згадати молодість, своїх колишніх друзів, місця чи країни, де вони бували протягом життя.

Усі ці люди мають свою глибоку історію. Є тут і вчителі (пані Ганна, Світлана Новікова), й письменники, і поети (Світлана Космачівська) і науковці (Ільків Ярослава) і прості робітниці-домогосподарки. Переважно всі незаможні. Декому з них допомагають діти. Спільнота не допомагає хворим матеріально, лише робить подарунки відповідно до свят протягом року: на Великдень – пасочки, яйця; на Різдво – свічки, образи, єлей. Постійно приносим святу воду, просфори, духовну літературу.

«Епіфанія» також відвідує будинок перестарілих у житловому комплексі «Чайка» Києво-Святошинського району. Там перебуває поет Микола Біденко та інші. Недавно відійшла у вічність ветеран сцени Світлана Світлична.

При потребі онкохворих дітей-католиків спільнота опікується київською дитячою лікарнею ОХМАДИТ.

Волонтерська робота дає великий душевний спокій, відчуття того, що живеш недаремно. Члени спільноти «Епіфанія» (пані Ольга Лужна, сестра Ореста Цебрівська, хористка Даниїла) на чолі з отцем Анатолієм стараються усіх розрадити, втішити. Ми говоримо людям: незалежно від того, скільки вам залишилося прожити – хвилини, години, місяці чи роки, – сподіваємось, цього строку буде достатньо для вашого спасіння, ви знайдете в собі сили прожити цей період у мирі, у духовній гармонії.

Спільнота протягом тривалого часу опікувалася ВІЧ-інфікованими (AIDS). На жаль, більшість із них уже немає серед живих.

Члени спільноти «Епіфанія» запрошують усіх бажаючих парафіян звертатися за допомогою в домашній опіці.

Телефон: 0502847731 – отець Анатолій Тесля; Лицарі Колумба (K.of C.).

«Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/