Головна

Світлий празник Христового Воскресіння на Аскольдовій

«Де твоє, смерте, жало? Де твоя, аде, перемога? Воскрес Христос і ти провалився. Воскрес Христос і впали демони. Воскрес Христос і радіють ангели. Воскрес Христос і життя панує. Воскрес Христос і нема ні одного мерця в гробі, бо Христос воскрес із мертвих і став первістком померлих» - Йоан Золотоустий

Христове Воскресіння це найбільший доказ любові до нас. Це запевнення і нашого воскресіння, після смерті. Великдень, тобто великий день, справді наповнює наші серця великою радістю. Христос воскресає заради нас, заради нашого спасіння і ми повинні довіритись Його правді та слідувати Слову Спасителя. І це стане найбільшим доказом нашої віри до Нього.

Двадцятого квітня 2014 року ми святкуємо світлий празник Пасхи. Повертаючись у недалеке минуле нашої Вітчизни та кожного патріота України, можна провести деякі паралелі зі шляхом Хресної дороги Господа Ісуса Христа. Ми пройшли нелегкий час, час боротьби, час великих втрат і час відродження до нового життя. Найкращі сини та дочки України полягли за нашу Неньку, за свободу і незалежність. Пам’ятаймо про Небесну Сотню. І зараз Україна встає з колін та воскресає, як і воскрес Христос.

«Христос Воскрес – Воскресне й Україна» - це гасло є дороговказом нашого часу, запевненням нашого кращого життя.

Сьогодні у церкві святого Миколая, що на Аскольдовій могилі, розпочалась Свята Літургія о 7:30 ранку. Очолив Богослужіння настоятель храму святого Миколая отець Ігор Онишкевич, йому співслужили парафіяльні священики отець Олексій Геник та Анатолій Тесля.

Після Божественної Літургії, на якій були присутні багато відомих політичних і культурних діячів України, священики посвятили пасхальні дари. Сьогодні на Аскольдовій могилі було дуже багато людей, які по завершенні Святої Літургії мали змогу отримати миропомазання.

Христос Воскрес – Воскресне й Україна!

Матеріал підготував Олег Качур, «Оранта»

Фото: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.753919747973975.1073741882.198406070192015&type=3

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/