Головна

«Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького: міжнаціональні стосунки та державне будівництво»

Інститут релігії і суспільства УКУ запрошує подавати заявки на участь у літні школі 2014 р. « Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького: міжнаціональні стосунки та державне будівництво»

Мета школи – глибше ознайомити учасників з духовним спадком та діяльністю Митрополита Андрея та розвинути їхнє вміння жити згідно з християнськими цінностями у суспільному житті. Головний акцент цьогорічної школи буде поставлено на побудові суспільства на засадах християнської моралі й цінностей у історичному і сучасному контексті.

Завдання Школи – показати актуальність соціального вчення Церкви та випрацювати постійнодіючий інтенсивний літній курс, який вивчатиме суспільну думку Митрополита Андрея. Під час лекційних зустрічей будуть підняті питання історичного контексту та богословського виміру суспільного вчення; суспільно-політичної етики Митрополита Андрея і актуальності його вчення; прояву суспільної думки Митрополита, як розгортання мережі порятунку євреїв у час Другої світової війни.

Опис програми

Літня школа триватиме: з 22 до 29 червня 2014 р.

На літній школі читатимуть курси історик Ярослав Грицак, культуролог Тарас Возняк, історик церкви Олег Турій, політолог і громадський діяч Мирослав Маринович. Запрошені духовні особи, богослови. Щодня, учасники відвідуватимуть: два-три заняття з історії, культурології, вчення Митрополита Андрея. Заняття проводитимуться в різних форматах: лекції, семінари, дискусії, показ і обговорення художніх та документальних фільмів. До усіх лекцій будуть підготовлені анотації та теріали для читання надіслані учасникам за три тижні до початку школи для підготовки до занять.

Програма передбачає також гостьові лекції, дискусії, перегляди фільмів й екскурсії у Львові та міцях повязаних з життям Мирополита Андрея. Учасники за бажанням віддівують щоденні молитви у каплиці реколекційного центру, молитву у крипті собору святого Юра.

Передбачено похід до Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові, ысторичного архіву, поїздку до Прилбич, відвідини Всеукраїнського єврейського благодійного фонду „Хесед-Ар’є”.

Після успішного завершення школи учасники отримають сертифікат з зазначенням прослуханих курсів.

Вимоги до кандидатів

До участі запрошуються студенти старших курсів (3-5 рік навчання) гуманітарних факультетів, аспіранти, молоді науковці, мирянські та політичні активісти, а також всі ті, хто бажає поглибити знання християнського суспільного вчення.

Релігійно-конфесійна приналежність кандидатів значення не має.

Кандидати мають:

? бути громадянами України

? мати не більше, ніж 40 років

Заняття проводитимуться українською мовою. Допускається російська, англійська і польська як додаткові мови.

Умови складання заявок

Заявка повинна містити:

? Анкету

? Мотиваційний лист (не більше 3 тис. знаків тексту, чому Ви хочете взяти участь у цій літній школі)

? Контактні телефони / електронна пошта науковця чи релігійного діяча, до якого в разі потреби ми можемо звернутися за рекомендацією Надсилайте заявки на адресу координатора школи др. Ярослава Кота

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . У полі "Тема" просимо зазначити "Заявка на літню школу 2014".

Термін складання заявок – до 10 травня 2014 р.

Умови участі

Участь в школі безкоштовна.

Реєстраційний внесок 150 грн.

Учасники школи забезпечуються:

? Триразовим

харчуванням

? Кавою, чаєм, водою у

перервах між заняттями

? Житлом (також

мешканці Львова)

? Транспортуванням в

межах навчально-

культурної програми

Якщо у Вас виникають запитання, звертайтеся, буль ласка, до координатора школи Ярослава Кота за е-поштою:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду або телефоном (032) 240-99-40 (вн.252).

Місце проведення: Український Католицький Університет, Львів, Україна

Дати проведення: 22 – 29 червня 2014 р.

Термін подання заявок – до 10 травня 2014 р.

Анкета для участі: https://docs.google.com/file/d/0B5ifTsMesXcZNGozel84dlpPRzA/edit

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/