Головна

Блаженніший Святослав вважає, що перед урядом стоїть завдання «врятувати не лише державу, а й добрих людей та службовців»

Усі Церкви та релігійні організації підтримали оновлену владу, легітимізували з церковно-морального боку наш уряд. Я б сьогодні назвав його урядом національного порятунку.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) в інтерв’ю газеті «День», висловлюючись про кадрову політику нинішньої влади.

Глава УГКЦ пояснив, що де-факто уряд має надзвичайно важке завдання: врятувати Українську державу, «вивести її на новий рівень, забезпечити функціонування всіх державних організмів, які, як ми бачимо, були зруйновані». «Наприклад, стоїть завдання наново створити українську армію, наново творити інші елементи державної структури», ? зазначив Блаженніший Святослав.

Але, за його спостереженнями, влада робить багато помилок, зокрема кадрових. «Спілкуюся з багатьма людьми, які мені сигналізують, що часом кадрові зміни не зважають на конкретних людей та осіб. Церква завжди захищає особу. І коли робляться певні зміни, потрібно дуже делікатно підходити до оцінки діяльності певних осіб, зокрема держслужбовців, суддів. Яким чином вони діяли в той критичний час? Бо ми всі були свідками системи, що когось навмисне змушували робити порушення чи злочин, щоб тримати його у свої руках. Отож людина ставала заручником злочинної системи, ставала співучасником злочину. Проте є дуже багато чесних людей, які навіть у таких критичних моментах не здалися. Гадаю, щоб сьогодні оновити наше суспільство, треба знайти тих чесних людей. А вони є», – наголосив Глава Церкви.

Він вважає, що перед урядом національного порятунку стоїть завдання врятувати не лише державу, а й добрих людей і службовців. «Треба врятувати ті здорові сили, які є моральним, твердим капіталом нашого суспільства. Покладаючись на такого типу людей, потрібно відбудовувати державні органи й державні структури. Не спішімо огульно когось засуджувати. Треба дуже делікатно і виважено підходити до кожної особи, коли виноситься рішення», – закликав Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/