Головна

Викорінити рабство до 2020 року

Представники світових релігій створили асоціацію і підписали унікальну угоду у справі боротьби з рабством.

17 березня в Ватикані відбулася презентація безпрецедентної угоди між представниками основних релігій під назвою Global Freedom Network («Глобальна вільна мережа»). Його метою є викорінення сучасного рабства і торгівлі людьми в усьому світі до 2020 року.

Глобальна мережа є відкритою асоціацією, до якої можуть приєднатися представники релігійних громад та їх лідери.

Серед тих, хто підписав угоду, є представники університету Аль-Азгар, найбільшого освітнього центру мусульман.

За деякими даними, 30 млн. чоловік у світі страждає від економічної чи сексуальної експлуатації. Незважаючи на зусилля, зроблені в останні роки, сучасне рабство і торгівля людьми продовжує розширюватися, як зазначили учасники зустрічі у Ватикані. Сьогодні людей експлуатують на заводах і фермах, рибальських судах, нелегальних закладах, приватних будинках, причому як в самих багатих, так і в найбідніших країнах у світі.

Global Freedom Network буде використовувати інструменти віри: молитву, піст і милостиню, заявили ініціатори. Також буде оголошено Всесвітній день молитви за жертв експлуатації та за їх свободу. У всіх частинах світу буде сформована молитовна мережа.

Протягом першого року учасники ініціативи будуть докладати зусиль, щоб розробити програми з викорінення сучасного рабства і торгівлі людьми, інформувати сім'ї, школи, університети, парафії та установи про природу цього явища, звертати увагу керівництва держав на необхідність вирішення проблеми. Крім того, в діяльність асоціації планується включити 50 великих багатонаціональних компаній, чиї керівники є людьми віри чи доброї волі.

Засновники Мережі запросять 162 уряди країн публічно схвалити її створення, а країни - учасниці «Великої двадцятки» засудити сучасне рабство і торгівлю людьми, а також проявити ініціативу проти цього явища.

Угода, як було заявлено у Ватикані, є свідченням того, що жертви сучасного рабства і торгівлі людьми не забуті, і світ повинен бути звільнений від цих жахливих злочинів проти людства.

Джерело: www.catholic-media.org

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/