Головна

«Коло сім`ї»

«Нещодавно працівники БФ «Карітас Київ» взяли участь у семінарі, проведеному спеціалістами центру розвитку дитини «Коло сім`ї» Лідією Романчук та Ольгою Іваненко у Львові», - повідомляє психолог БФ «Карітас Київ» Павлюк Аліна.

Проведений семінар був присвячений роботі з дітьми, які зазнали скривдження та емоційного занедбання. Основна увага була зосереджена на проблемах психологічних особливостей дітей, які опинились в складних життєвих ситуаціях, а також на питаннях специфіки поведінки і праці з такими дітьми.

Розглядалися характеристики різних типів травм та особливості роботи з виявленими випадками скривджень, які сформувались у дітей на тому чи іншому віковому етапі розвитку. Впродовж двох днів учасники тренінгу мали можливість ознайомитися із діагностикою симптомів травм у дітей та загальними принципами допомоги скривдженим дітям. Крім того, тренери співвідносили інформацію із випадками із власного досвіду,  практичними вправами та іграми.

Семінари були не лише корисними для роботи із дітьми, але й з їх батьками, що зацікавило учасників тренінгу й в черговий раз, мотивувало до комплексного підходу в роботі.

«Карітас Київ вже багато років працює з сім’ями, які потрапили у скрутне становище. Почуття безсилля та розпачу, перед якими опинилася родина, призводить до руйнування сімейних цінностей та занедбання сприятливих умов для повноцінного розвитку дитини. Тому жертвами насильства переважно є беззахисні та слабкі діти, які не вміють та й не можуть відстояти своє право на повноцінне життя», - говорить о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

«Якщо б’ють – значить люблять» – просто прислів’я, чи вже гасло у вихованні дітей? Тяжко відповісти, але такий прояв батьківської любові панує майже у кожній українські сім’ї. Діти зазнають скривдження та емоційного занедбання й переконуються в тому, що заслуговують на таке ставлення.

З кожним днем проблема насильства над дітьми зростає, тому постійно потрібно поновлювати знання та методичні матеріали у такій нелегкій, але дуже важливій справі.

Значний внесок та допомогу в освітній діяльності з питань профілактики насильства в сім’ї робить відділ соціальних питань УГКЦ "Соціальне служіння УГКЦ", який запланував провести чергову серію навчальних семінарів, присвячених специфіці статевого виховання дітей, а саме, процесу оволодіння підростаючими поколіннями моральною культурою у сфері взаємин статей, формування у них потреб керуватися в стосунках осіб протилежних статей, нормами моралі та соціально-правовим аспектам роботи з дітьми в складних життєвих обставинах.

о. Роман Сиротич

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/