Головна

«Ми живемо в критичний, але не поганий момент…»

Дотепер ми ішли шляхом посткомунізму, постбільшовизму, пострадянського. Ще дуже багато радянського є в нас сьогодні. Нинішня ситуація для нас дуже прикра, критична. Проте, якщо ми з Божою допомогою будемо добре працювати, то звернемо на добрий шлях.

Про це сказав Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, в інтерв’ю для християнського порталу «Киріос».

За словами духовного лідера України, саме зараз настав той момент, коли люди починають думати і казати: чи маємо далі так жити, за тими принципами, за якими ми жили в радянському раю? «Люди починають думати. Чи маємо ми якісь права, чи маємо гідність, чи можемо далі одне одного оббріхувати, обшахровувати, займатися корупцією і так далі? Я думаю, що ми живемо в критичний, але, властиво, не поганий момент», ? пояснив він.

На його переконання, якщо народ буде далі так свідомо хотіти жити в нормальній державі та нормальному суспільстві, то, правдоподібно, ближчим часом, за 5-10 років, ми будемо мати таку державу.

Як зауважив Блаженніший Любомир, сьогодні є дуже багато людей, які виросли без віри, бо вони виростали в часи комунізму, де вчили безбожництва, де вірити було немодно. Тому не треба дивуватися, що сьогодні ми маємо таку ситуацію: багато людей ходять до церкви в неділю, але від понеділка до суботи обшахровують, обкрадають. Бо так їх виховували.

«Я жив довгі роки поза Україною, але після 46 років я повернувся сюди. Мене запрошували сповідати людей. Коли я сповідав, то ніхто не признавався в крадіжках, бо люди не вважали це гріхом. Такою була система, що хто не крав, той не жив», ? розповідає Архиєпископ-емерит УГКЦ.

За його словам, тільки тепер народ починає усвідомлювати, що крадіж ? гріх. «Нам не треба ще інших законів проти корупції, нам треба переконати людей, що приймати та давати хабарі є гріхом і цього варто оминати», ? додав Блаженніший Любомир.

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/