Головна

Візит Бога (2 січня)

Жив в одному селі швець. Жив він праведно, мав сильну віру. І ось перед одним з великих церковних свят швець занедужав. Засмутився він, що не зможе потрапити в храм. Як раптом, напередодні самого свята, приснилося йому, начебто чийсь голос, зовсім тихий і лагідний говорить: «Раз ти не зможеш прийти до Мене, Я прийду до тебе в цей день».

Прокинувся швець і зрадів: «Невже сам Господь до мене завітає?» – Думав він.

Весь ранок він наводив порядок і чистоту в себе вдома, готував святкові частування – як міг, так і готувався до приходу бажаного Гостя. І ось, під час підготовки він почув, що за вікном плаче хлопчик. Покликавши його до себе, швець запитав:

– Чому ти плачеш?

– У мене сьогодні порвалися останні черевики і мені нема в чому ходити. А живемо ми бідно, а тому нові купити не зможемо ...

Тоді швець заспокоїв хлопчик і сказав:

– Давай мені свої черевики, я полагоджу тобі їх.

Через короткий час хлопчик, весь сяючий від щастя, стояв у відремонтованих черевиках. Провівши його, швець продовжив свою справу.

Настав вечір. І ось, приходить до нього бідна жінка і каже:

– Прости мене, будь ласка! Я віддала тобі в ремонт свої чоботи, а заплатити тобі не маю чим... Але ходити без чобіт тепер не можна – наступили холода...

Швець тільки посміхнувся і сказав:

– Ось, твої чоботи уже готові. Носи і не зношуй! – І віддав їх жінці, так нічого не вимагаючи.

Наступала ніч. Давно закінчивши всі свої справи, швець сидів біля вікна і чекав на ще одного Гостя, Який обіцяв до нього прийти. Година вже наближалася до сну, коли швець, зажурився від безплідного очікування, став стелити собі постіль. І тут у двері постукали.

Відкривши, швець побачив перед собою подорожнього. Той сказав:

– Пусти мене до себе переночувати. Я весь день в дорозі, але податися мені нема до кого: ніхто до себе на ніч не пускає ...

Зглянувся швець над ним і пустив до себе в будинок. Давши відпочити подорожньому з дороги, швець поклав його спати на своє ліжко, а сам постелив собі на підлозі. І ось, відходячи до сну, він думав про себе:

– Напевно, я виявився не гідний Гостя, тому що Він так і не прийшов до мене сьогодні... Мабуть, Він бачить мене грішним, щоб справити зі мною цей великий святковий день, – з такими невеселими думками і заснув швець.

І ось знову сниться йому, як все той же тихий голос говорить йому:

– Я сьогодні приходив до тебе тричі, і щоразу ти Мене радо приймав.

"... Усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили" (Мт. 25:40).

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/