Головна

Діти Божого Милосердя

Велика радість і милість Божа огортає серце кожного, хто зголошується послужити дитині. При церкві св. Миколая на Аскольдовій могилі, за благословенням отця-настоятеля Ігоря Онишкевича, створена парафіяльна служба милосердя «Карітас-Печерськ». Упродовж п’яти років наша парафія допомагає, опікуючись дітьми з потребуючих родин, напівсиротами і такими, яких батьки перебувають у місцях позбавлення волі, а разом із ними людям, котрі потребують допомоги.

П’ятий рік поспіль кожної п’ятниці, суботи та неділі наші кухарі – п. Марія та п. Ніна готують для дітей обіди. У п’ятницю діти приходять після школи о 17:00, у суботу – о 12:00, а в неділю – на Святу Літургію о 12:30, опісля якої, о 14:30, ідуть на обід.

Волонтери парафії віддано служать дітям, тому, окрім матеріальної допомоги, вони мають змогу навчатися різноманітним креативним спеціальностям. Такі практики проходять з великим успіхом, тому можемо проглянути їх детально:

–       петриківський розпис і правопис: п. Ганна;

–       вишивка та приладдя з бісеру: п. Галина та Анастасія;

–       спів, декламація та підготовка до святкових виступів: п. Леся та Руслана;

–       гра на гітарі: Максим;

–       катехитична наука: Ореста і Світлана.

–       вихователі: Дмитро з дружиною Світланою, Анна, Ореста.

Щороку до початку навчального семестру діточкам благословляють «Шкільний портфелик». Коштами жертводавців забезпечується фінансування та організаційна допомога на літній і зимовий туристичний відпочинок у Карпатах та на морі. Протягом року дітям влаштовуються екскурсії по Україні, вони залучаються до походу, відвідувань та молінь у різних відпустових місцях.

Велику частку цього служіння завдячуємо жертводавцям і молитовним спільнотам. Завжди дякуємо Богові за ласку служити діточкам та за опікування отця-настоятеля Ігоря Онишкевича, який для цих дітей справді є батьком.

З любов’ю та миром… Волонтери-вихователі парафії

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/