Головна

Глава УГКЦ хоче на освяченні Патріаршого собору УГКЦ в Києві побачити на лиці вірних радість

Про це Патріарх Святослав (Шевчук) сказав під час спілкування з Данилом Яневським – ведучим нового проекту УГКЦ – соціально-релігійного інтернет-телебачення «Живе. ТБ», яке стартувало сьогодні.

«Я хочу під час освячення собору Воскресіння Христового у Києві побачити радість вірних від зустрічі з живим Христом. Центральним обрядом освячення храму є чин освячення престолу у ньому, на якому містяться святі дари – це символ тіла Хрестового».

«Патріарший собор є знаком єдності нашої Церкви. Церкви, яка збирає розсіяних вірних греко-католиків на різних континентах і тих, що живуть в Україні. Цей собор єднає усіх, – сказав Предстоятель УГКЦ.

За словами Блаженнішого Любомира (Гузара), який  дав «Живому. ТБ», невелике інтерв’ю, під час святкування 1000-ліття Хрещення Київської Руси, 25 років тому, ніхто навіть уявити собі не міг, що через такий невеликий проміжок часу греко-католики матимуть у Києві свій кафедральний храм і на ювілейну річницю  – 1025 Хрещення – освячуватимуть його. Тоді, навіть найбільші оптимісти, висували прогнози, що таке може статися не раніше 2040 року.

Нагадаємо, Святкова Літургія та освячення головного храму УГКЦ у Києві відбудеться 17-18 серпня. Тоді ж також відбудеться віднова хресних обітів та чин освячення води на Дніпрі.

Сьогодні, 9 серпня, відбулося освячення телевізійної студії та офіційне відкриття інтернет-телебачення УГКЦ «Живе.ТБ». Новий проект УГКЦ існуватиме на добровільні пожертви.

Творці «Живого ТБ» розраховують на аудиторію, яка користується інтернетом, в першу чергу – на молодь. Керуватиме телеканалом «Живе.ТБ» керівник Департаменту інформації УГКЦ протоєрей о. Ігор Яців.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/