Головна

Самітне життя (31 серпня)

Син самотньої матері народився в низинній місцині. Зростав в іншому поселенні, де працював столяром, аж до тридцятого року життя. Наступні три роки ходив по землі, навчаючи. Не написав жодної книжки. Ніколи не обіймав громадської посади. Не мав власної родини чи дому. Не закінчував університету. Не віддалявся далі, як на тридцять кілометрів від місця свого народження. Ніколи не досягав того, що можна назвати успіхом. Не мав жодних рекомендаційних листів, лише себе самого.

Йому виповнилось тридцять три роки, коли суспільство збунтувалось проти Нього. Його друзі втекли. Сам же був проданий ворогам й засуджений неправедним судом. Його прибили до хреста між двома злочинцями. Коли помирав, виконавці вироку грали в кості на Його одежу, єдину власність, якою володів на землі. Коли помер, поклали Його до гробу, який Йому з милости уділив товариш.

 

Третього дня ця могила була порожня.

 

Минуло двадцять віків, і оце сьогодні Він є центром світової історії.

 

Ніщо так не змінило людського життя на землі: ані військові походи, ані маневри флотів, ані парламентські наради, ані короновані особи, мислителі чи науковці разом узяті – як це одне самотнє існування.

 

У часи антирелігійної пропаганди в Росії на одній із зустрічей народний комісар блискуче представив остаточну перемогу науки. Відбувались перші космічні польоти. Втішався велетенською славою космонавт Гагарін. Повернувшись на землю, він підтвердив, що бачив прекрасне чисте небо, а от Бога ніде не бачив. Комісар на завершення свого виступу зробив висновок про остаточну поразку релігії. Люди у залі загомоніли. Зустріч закінчувалась.

 

– Чи є якісь запитання?

 

Із глибини залу один старенький, який уважно слухав доповідача, сказав тихенько: “Сhristos anesti” – “Христос воскрес”. Його сусід повторив трохи голосніше: “Христос воскрес!” Інший встав і ще голосніше промовив ці слова, потім ще хтось і ще хтось. Врешті їх підтримав зал: “Христос воскрес!”

 

Знітившись, переможений комісар вийшов.

 

Незалежно від усіх доктрин і дискусій, існує незаперечний факт.

 

Щоб його описати, досить одної короткої фрази: “Христос воскрес!” У цьому все християнство. Один факт, і жодним чином не можемо його заперечити.

 

Філософи можуть оминути його мовчанкою. Але немає інших слів, які були б здатні сколихнути людство: Христос воскрес!

«365 коротких історій для душі» - видавництво «Свічадо» 2012  (с) Бруно Ферреро

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/