Головна

Іти не за Папою, йти за Христом

Папа і молодь

Святіший Отець підкреслив, що молодь має йти за Ісусом Христом. «А Папа їх провадить і супроводжує на цьому шляху віри та надії».

Папа Франциск попросив про молитву: аби молодь, яка брала участь у ВДМ, зуміла перенести цей досвід у своє щоденне життя, у щоденну поведінку та у свої життєві вибори.

«Думаю, що ми всі разом маємо дякувати Господу за великий дар, яким була ця подія для Бразилії, для Латинської Америки та цілого світу», — сказав Святіший Отець до зібраних на площі св. Петра у Ватикані. Він пояснив, що «молодь не йде за Папою, вона йде за Ісусом Христом, несе Його хрест. А Папа супроводжує…»

Ось текст його промови.

— Дорогі брати і сестри!

Минулої неділі я був у Ріо-де-Жанейро. Закінчувалися св. Меса і Всесвітній день молоді. Думаю, що ми всі разом маємо подякувати Господу за великий дар, яким була ця подія для Бразилії, Латинської Америки та цілого світу. То був новий етап молодіжного паломництва через континенти, з хрестом Ісуса. Ми ніколи не повинні забувати, що Всесвітні дні молоді не становлять собою «показу феєрверків», вони не є хвилинами ентузіазму, чия мета полягає в них самих; вони є етапами довгого шляху, що розпочався 1985 року з ініціативи Папи Йоана Павла ІІ. Він ввірив молодим хрест і сказав: ідіть, а я піду з вами! І так сталося; те паломництво молоді набуло свого продовження з Папою Бенедиктом, і, дякувати Богові, також і я зміг пережити цей чудесний етап у Бразилії. Ми невпинно пригадуємо: молодь іде не за Папою, вона йде за Христом, несе Його хрест. А Папа їх очолює і супроводжує на цьому шляху віри й надії. Тому я дякую всій молоді, яка взяла участь у тій події навіть і коштом зречень. Дякую також Господу за інші зустрічі, які я мав із пастирями та мешканцями цієї великої країни, якою є Бразилія, а також із владою та волонтерами. Нехай Господь винагородить усіх, хто працював заради такого великого свята віри.

Я б хотів вас просити, щоб ви разом зі мною помолился в такому намірі: аби молоді люди, які брали участь у Всесвітньому дні молоді, зуміли перенести цей досвід у своє щоденне життя, у щоденну поведінку. А також аби вони змогли перенести його на свої життєві вибори, відповідаючи на особистий поклик Господа. Сьогодні в Літургії пролунали провокаційні слова Проповідника: «Марнота марнот… усе марнота» (1, 2). Молодь особливо чутлива до пустки сенсу, яка нас часто оточує, та до браку цінностей. І, на жаль, вона зазнає наслідків цього. Натомість зустріч із живим Ісусом, у Його великій родині, якою є Церква, сповнює серце радістю, бо сповнює його справжнім життям, глибоким добром, яке не минає і не зазнає зіпсуття: ми бачили це в очах молоді у Ріо. Але цей досвід мусить стати до бою зі щоденною порожнечею, з отрутою пустки, яка спокушає молодих споживацтвом. Євангеліє сьогоднішньої неділі нагадує нам про абсурдність будування свого щастя на самому по собі володінні. Багатій каже до себе: душе моя, в тебе стільки багатств, відпочивай, їж, пий, споживай! Але Бог каже до нього: нерозумний, ще цієї ночі душу твою зажадають від тебе, і кому дістанеться все, що ти приготував? (пор. Лк 12, 19?20). Справжнім багатством є любов Бога, ділена з братами. Той, хто має такий досвід, не боїться смерті й дістає мир серця. Ввірмо цю інтенцію заступництву Пресвятої Діви Марії.

[Після молитви]

Дорогі брати і сестри!

Вітаю вас усіх і дякую за вашу присутність, попри спеку. Я дуже радий, що можу особливо привітати молодіжні групи: кармелітську молодь із Хорватії, молодь із Сандона і з Фоссо, Веронської дієцезії, з Моццаніки, Кремони, також і молодь із Монкальєрі, які пройшли частину шляху пішки, і з Бергамо, які приїхали велосипедами. Дякую всім!

Хотів би вас запевнити, що особливо пам’ятатиму про настоятелів та всіх священиків світу, оскільки сьогодні припадає спомин св. Йоана Марії Віаннея. Шановні співбрати, будьмо об’єднані в молитві та пастирській любові.

Хотів би також згадати про літургійне свято Переображення Господнього, яке буде післязавтра, виражаючи почуття глибокої вдячності Слузі Божому Папі Павлу VI, який відійшов із цього світу увечері 6 серпня, 35 років тому.

Любі друзі, зичу вам хорошої неділі й доброго серпня!

За матеріалами: wiara.pl

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/