Головна

Легенда (23 липня)

Акі Гагук, доки не зістарився, був могутнім вождем. Тепер це вже одутлий сивий чоловік, у якого тремтить тіло, а лице пооране зморшками.

Сини його давно вже стали дорослими, оженилися і пішли від нього. Вони лишили батька і не бажали піклуватися про нього. Коли Акі Гагук уже не зміг ходити, сини стали приносити йому свої недоїдки. Їм не подобалося, що батько все старіє і старіє, а помирати не збирається.

Акі Гагук був дуже прив’язаний до життя, він проводив дні, сидячи на великому камені, на березі річки. Медитував, величаво похитуючи головою у яскравому світлі сонця. Живлюща вода лікувала його страждання і його хвороби.

А час ішов.

Багато років просидів так старий на березі річки. Сини зовсім перестали його відвідувати, а онуки, прибігаючи побавитися на березі річки, кидали в нього камінням.

Про те Акі Гагук не ображався на них. Його тіло з часом знову почало тужавіти, зморшки розгладилися, шкіра затверділа і почала блищати. Руки і ного, хоч і сухорляві, зміцніли, набрали м’язів і сили. Голова звузилася від постійного лежання на камені. Очі Акі Гагук постійно виглядали синів і від цього зовсім повилазили з орбіт. Його щоки видовжилися. А зуби знову стали гострими.

Сини занепокоїлися такою зміною батькового виду і вирішили забрати його до дому.

«Пізно, - відповів старий. – ви не мали милосердя до мене, коли я був немічним і тремтів від старости. Тепер я зовсім не той, ким був раніше, і більше не член вашої сім’ї. я поселюся в ріці, і мої кревні від самого лиш вашого виду перетворюватимуться на лютих звірів і роздиратимуть на шматки людські тіла. Я не заборонятиму їм – нехай вони пожирають вас і ваших дітей»

Так промовив до них Акі Гагук на березі. Розігрітому сонцем. Акі Гагук –старий, кого ніхто не любив. Одягнув на себе панцир. Аби вже ніколи не страждати від байдужості своїх синів, що не помічали в ньому людини.

Так народився крокодил.

«Жорстокість старих вигострює зуби молодим. Жорстокість молодих перетворює старих на крокодилів». Прислів’я.

«365 коротких історій для душі» - видавництво «Свічадо» 2012  (с) Бруно Ферреро

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/