Головна

Зелені свята для Папи на Аскольдовій

На 23 червня цього року для нашої парафії припало два свята водночас: зелені свята – зіслання Святого Духа, що відзначається на п’ятидесятий день після Пасхи і 12-та річниця пастирського візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну. Саме цього дня, 12 років тому, нашу парафію відвідав, тепер уже Блаженний, Папа Іван Павло ІІ. Саме наша церква св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі стала першою християнською святинею, куди ступила нога Понтифіка, першою в Україні де склав свої молитви Іван Павло ІІ і віддав свій візит під покров Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою Зарваницької Божої Матері.

У цей день тоді і тепер атмосфера на Аскольдовій Могилі була напрочуд святочною. Церква, як і наші домівки, прикрашена зеленим гіллям, квітами – «квітами для Папи».

Парафіяльна родина у своїх молитвах до Блаженного Папи Івана Павла ІІ просила заступництва для усієї України. Третю службу Божу разом з отцем Анатолієм Теслею співслужив cекретар Апостольської Нунціатури - Монсеньйор Пйотр Тарнавскі. Монсеньйор був і головою журі парафіяльного конкурсу «квіти для Папи». До складу журі увійшли пані Лариса Кравчук та сестра Філомена Чворсюк, Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії

Цей конкурс уже проводиться втретє, перший конкурс було присвячено 10-тій річниці візиту Папи Івана Павла ІІ. Цього року на конкурс було представлено 11 композицій від парафіяьних спільнот та родин. Переможцем стала парафіяльна служба милосердя «Карітас-Печерський», керівник Мирослава Мазур, ІІ місце посів «рух подружніх пар», ІІІ місце вибороли діти «Божого милосердя», якими опікується наша парафія.

Зелені свята закінчились у День Пресвятої Трійці з молитвою до св. Шарбеля та возвеличення люблячого серця Ісуса.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.599860270046591.1073741840.198406070192015&type=3

Олег Качур, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/