Головна

«У сьогоднішньому світі важко бути молодим, а ще важче бути молодим християнином», - Блаженніший Святослав

«У сьогоднішньому світі важко бути молодим, а ще важче бути молодим християнином. Переслідування завжди були притаманні життю Церкви, але в сучасному західному світі вони стали іншими, більш витонченими, прихованими, а тому – не менше загрозливими та руйнівними. Часто молода людина соромиться сказати про своє християнство, боячись бути осміяною».

Про це сказав Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у своєму традиційному щорічному Зверненні з нагоди Дня молоді, який в УГКЦ відзначають у Квітну неділю.

Блаженніший Святослав радить молодим людям пам’ятати, що справжній «життєвий успіх походить не від суспільства, ні від політики, ні від економіки, а від Бога. Саме Він є істинною метою людського життя».

«У всіх наших людських пошуках і змаганнях найважливішим є відкрити й віднайти властиву мету свого життя, щоб не розміняти його на дрібниці, – мету, яка відповідає величі гідності й величі покликання людської особи», – йдеться у Зверненні.

У документі Глава Церкви звертає увагу на те, що сучасна українська молодь є глибоко розчарована й не довіряє державі, часто не може знайти свого місця в житті та моральних орієнтирів. Причиною такого глибокого розчарування, за словами Блаженнішого Святослава, є втрата відчуття впевненості, як зовнішньої, так і внутрішньої.

«Що ж, як не глибока віра в Бога, може повернути цю певність? Адже саме віра робить доступною молодій людині велику мету – особу живого Христа», – переконує очільник греко-католиків.

Предстоятель Церкви пригадує слова Патріарха Йосифа, які актуальними й сьогодні:

«Одушевлятися великим, високим і мати заодно перед очима гідну мету – само собою підносить людину… Велике не затемнює погляду маловажними речами, але поширює його… Христова програма – це програма на вічність, яка підносить людину так високо, що вище ніхто».

«Ці слова написані далекого 1957 року, коли наша Церква була в катакомбах, сам митрополит був в’язнем радянських таборів, а люди, до яких він це послання звертав, почувалися зацькованими гвинтиками гігантської машини, невільниками комуністичної системи. Актуальність цих слів не поменшала сьогодні, коли українське суспільство справді потребує змін», - запевняє Блаженніший Святослав.

Рушійною силою кожного суспільства, каже автор документа, є молодь з її інстинктивним прагненням правди, справедливості й свободи, але вона водночас найбільш уразлива до зовнішніх і внутрішніх чинників. «Тому настільки важливим є об’єднання навколо справжніх вартостей», – радить Предстоятель УГКЦ.

«Бажаю всім вам, дорогі молоді друзі, завершити Великий піст так, щоб «Христос вірою оселився у ваших серцях», і ви, закорінені й утверджені в божественній любові, удостоїлися тієї пасхальної радості та досвіду божественної величі й слави, що їх нам об’явив Спаситель у таїнстві своїх страстей і воскресіння», – зичить Глава Церкви молодим людям.

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/