Головна

Світлої пам’яті батька нашої сучасності Блаженнішого кардинала Любомира (Гзара)

П'ятниця, 02 червня 2017, 07:29

CRW_0916Він робив наше серце місцем любові до Бога і України

Відійшов до Господа добрий пастир любові Христової, молитви і праці.

Ми греко-католики Києва зустріли Владику Любомира Гузара 2 червня 1996 р. на Аскольдовій Могилі у Церкві св. Миколая Чудотворця у свято Пресвятої Трійці П’ятидесятниці. Владика був одягнутий у каптур українського монаха Києво-Печерської Лаври часів Київської Руси. Тим підкреслюючи, що греко-католицька Церква повернулась до свого джерела Хрещення Рівноапостольним Василієм князем Київським. Церемонія розпочалась з привітального слова Кир Павла Василика, котрий виступив від імені Блаженнішого Мирослава Івана Кардинала Любачівського, а відтак очолив Божественну Літургію введення на престіл.

Add a comment

Читати далі: Світлої пам’яті батька нашої сучасності Блаженнішого кардинала Любомира (Гзара)

 

Подяка за підтримку у збереженні церковної хати на території парку «Аскольдова могила»

П'ятниця, 21 квітня 2017, 15:38

88671_oЛюбі у Христі парафіяни церкви св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі, шановні кияни, добродії.

Христос воскрес!

«Вірую, Господи! допоможи моєму невірству» (Мк. 9, 24)

Найперше, щиро дякуємо кожному з Вас особисто за ваше розуміння, підтримку, за ваші щирі молитви про збереження від руйнування хатини грабаря та тимчасових павільйонів, де парафія вже більше 20-ти років успішно провадить соціальне служіння потребуючим.

Add a comment

Читати далі: Подяка за підтримку у збереженні церковної хати на території парку «Аскольдова могила»

 

Христос воскрес!

Субота, 15 квітня 2017, 21:25

876576564«Пасха священная сьогодні явилась нам.  Пасха Нова. Святая,  Пасха таємная,  Пасха найпочесніша, Пасха — Христос Визволитель.  Пасха непорочна,  Пасха велика,  Пасха вірних,  Пасха, що двері Раю нам відчиняє, Пасха, що освячує вірних.

Пасха радісна.  Пасха, Господня Пасха.  Пасха всепочесна засяяла нам,  Пасха! з радістю одно одного обнімімо. О, Пасха! позбавлення суму, бо з гробу сьогодні,  наче із світлиці,  засяяв Христос.  Жінок радісти наповнив, промовивши:  проповідуйте Апостолам.

Воскресіння день  і просвітімось торжеством  і одно одного обнімімо,  назвімо братами,  а тим, що ненавидять нас,  простімо все задля Воскресіння  і так усі заспіваймо:

Христос воскрес із мертвих,  смертю смерть подолав і тим, що у гробах, життя дарував.» Стихири Пасхи.

Add a comment

Читати далі: Христос воскрес!

   

Відкритий лист-звернення про збереження церковної хати на території парку «Аскольдова могила» до мера Києва Віталія Кличка

Середа, 12 квітня 2017, 21:35

17883831До громади церкви св. Миколая на Аскольдовій Могилі, до київської громади

 

Слава Ісусу Христу!

Церковна громада УГКЦ св. Миколая чудотворця на Аскольдовій могилі в Печерському р-ні м. Києва (далі, громада) є місцевою релігійною організацією віруючих громадян, які добровільно об’єдналися з метою спільного задоволення релігійних потреб. Право на свободу світогляду і віросповідання гарантоване Конституцією України.

Add a comment

Читати далі: Відкритий лист-звернення про збереження церковної хати на території парку «Аскольдова могила» до мера Києва Віталія Кличка

 

З Різдвом Христовим!

Вівторок, 03 січня 2017, 14:31

cappala-palatina_-_palermoРіздво Твоє, Христе Боже наш, засвітило світові світло розуміння: в ньому бо ті, що звіздам служили, від звізди навчилися поклонятися Тобі – Сонцю правди, і пізнавати Тебе – Схід з висоти. Господи, слава Тобі! Тропар Різдва

Христос рождається!

Дорогі парафіяни храму св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі! Add a comment

Читати далі: З Різдвом Христовим!

   

Сторінка 3 з 6

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/