Кардинал Сандрі: наша місія – турбота про часто поранене Христове Тіло

Четвер, 18 лютого 2021, 21:41

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Префект Конгрегації для Східних Церков в інтерв’ю для ватиканських медіа розповів про історію, діяльність та завдання очолюваної ним Дикастерії Римської Курії.

Не ікони, свічки та кадильний дим, що підноситься під час молитовних обрядів, але містичне Тіло Ісуса, часто поранене, яке потребує особливою турботи, перебуває у центрі уваги та відповідальності Конгрегації Східних Церков, яку сьогодні очолює кардинал-аргентинець Леонардо Сандрі. Мова йде про відповідальність за Східні Католицькі Церкви, які, попри свою різноманітність, перебувають у повній єдності з Церквою Риму. Завдання та служіння цього відомства Римської Курії кардинал-префект представив у інтерв’ю для ватиканських медіа.

Add a comment

Читати далі: Кардинал Сандрі: наша місія – турбота про часто поранене Христове Тіло

 

Постанови Вісімдесят сьомої сесії Синоду Єпископів КГВА

Середа, 17 лютого 2021, 21:24

synodkhva2020_1Постанови Вісімдесят сьомої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, 9-10 лютого 2021 року Божого, Київ.

1/ Для покращення соціального служіння в Києво-Галицькому Верховному Архиєпископстві УГКЦ, з урахуванням сучасних викликів і труднощів (зокрема, спричинених пандемією коронавірусу):

А. Просити єпархіальних єпископів:

1) сприяти соціальному служінню священників та заохочувати до нього, зокрема через особисту участь у соціальних ініціативах та особливе піклування про розвиток соціального служіння в катедральних парафіях;

Add a comment

Читати далі: Постанови Вісімдесят сьомої сесії Синоду Єпископів КГВА

 

«Сімейні цінності не є цінностями лише якоїсь релігії. Це – загальнолюдські цінності, і їх потрібно навчати», – Глава УГКЦ до міністра освіти

Неділя, 14 лютого 2021, 12:49

vrciro-2Цінності, які обстоює Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій, зокрема сімейні, не є цінностями лише певної релігії. Це – загальнолюдські цінності. Ми належимо до різних конфесій, до різних Церков і релігій, але, коли йдеться про захист сімейних цінностей, ми, християни, юдеї, мусульмани, є абсолютно єдиними. Бо розуміємо цінність людського життя і цінність дару бути чоловіком чи жінкою. На цьому наголосив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, на зустрічі релігійних діячів з п. Сергієм Шкарлетом, міністром освіти і науки України, яка відбулася 11 лютого 2021 року в приміщенні Міносвіти.

Add a comment

Читати далі: «Сімейні цінності не є цінностями лише якоїсь релігії. Це – загальнолюдські цінності, і їх потрібно навчати», – Глава УГКЦ до міністра освіти

   

Папа: Якісна комунікація вимагає стертих підошв

Субота, 23 січня 2021, 17:29

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422«Прийди та подивися» (Ів 1,46). Комунікувати, зустрічаючи людей там, де вони перебувають, такими, якими вони є», – це тема Послання Папи Франциска на 55-й Всесвітній день суспільних комунікацій, оприлюдненого напередодні спомину святого Франциска Сальського.

«Запрошення “прийти та подивитися”, яким супроводжуються перші зворушливі зустрічі Ісуса з учнями є також методом кожної справжньої людської комунікації», – цим ствердженням Папа Франциск розпочинає своє послання на 55-й Всесвітній день суспільних комунікацій, що відзначатиметься 16 травня 2021 року.

Add a comment

Читати далі: Папа: Якісна комунікація вимагає стертих підошв

 

УГКЦ запрошує до спільної екуменічної молитви онлайн

П'ятниця, 22 січня 2021, 17:53

tyzhden-molytov-za-yednist-24x18У неділю, 24 січня 2021 року, о 18.00 в рамках Тижня молитов за єдність християн в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві відбудеться екуменічний Молебень. Молитву в прямому ефірі транслюватиме «Живе телебачення», тому приєднатися до неї зможе кожний охочий.

Екуменічний Молебень очолить владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви.

Add a comment

Читати далі: УГКЦ запрошує до спільної екуменічної молитви онлайн

   

Сторінка 9 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/