Головна

Глава УГКЦ закликав вірних молитися за державу та її владу не тільки перед виборами, а й упродовж цілого року

Вівторок, 09 березня 2010, 22:57

Днями вийшло Звернення Блаженнішого Любомира до вірних Української Греко-Католицької Церкви та всіх людей доброї волі із закликом молитися за державу упродовж цілого року. На початку звернення Предстоятель УГКЦ наголошує на тому, що «упродовж багатьох років наша Церква та інші Церкви і релігійні організації у передвиборчий час закликають своїх вірних молитися за народ, за державу, за Україну... Тому створюється враження, що треба молитися в тому намірі тільки тоді, коли виникають великі потреби».

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ закликав вірних молитися за державу та її владу не тільки перед виборами, а й упродовж цілого року

 

УГКЦ вперше відзначила День пам‘яті абортованих дітей

Вівторок, 02 березня 2010, 15:13

27 лютого в Українській Греко-Католицькій Церкві відзначали День пам‘яті абортованих дітей. Цей захід проходив у рамках Програми протидії абортам в Україні, затвердженої на Сорок шостій сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, що проходив 13-14 вересня 2009 року. 

«Наша Церква постійно плекає різні ініціативи, зокрема, у питанні захисту життя від моменту зачаття. Яскравим прикладом плоду діяльності у цьому напрямку є прийняття Синодом «Програми протидії абортам в Україні». Це подія, яка свідчить про входження у новий етап виконання місії служіння життю», ? розповідає п. Степан Дмитришин, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

Add a comment

Читати далі: УГКЦ вперше відзначила День пам‘яті абортованих дітей

 

Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

Неділя, 14 лютого 2010, 02:35

15 лютого 2010 року

Коротка історія

Празник Стрітення засновується на події з життя нашого Спасителя, яку записав святий євангелист Лука (2, 22-40). Закон Мойсея приписував, щоб кожна жінка після народження дитини 40 днів не сміла входити до храму, бо в той час вона вважалася нечистою. Ці 40 днів називалися днями очищення.

Add a comment

Читати далі: Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

   

Послання Святішого Отця Бенедикта XVI на Великий Піст 2010 року

Неділя, 14 лютого 2010, 02:07

Дорогі брати й сестри!

Щороку, з нагоди Великого Посту, Церква заохочує нас до щирого перегляду нашого життя у світлі євангельських повчань. Цього року я хочу поділитися з вами деякими роздумуваннями над розлогою темою справедливості, виходячи від ствердження святого Павла: Божа справедливість появилася через віру в Христа (пор. Рм 3,21-22).

Add a comment

Читати далі: Послання Святішого Отця Бенедикта XVI на Великий Піст 2010 року

 

Церква і нація: у пошуках єдності

Четвер, 04 лютого 2010, 13:24

Нещодавно у Львові під проводом Патріарха Любомира відбулося засідання Синоду Української Греко-Католицької Церкви у якому взяли участь єпископи УГКЦ з України, Європи, США, Канади, Бразилії, Аргентини та Австралії.

І хоч основною темою робочих засідань Синоду були питання євангелізації, цей найвищий церковний орган українських греко-католиків розглянув та ухвалив низку рішень, які стосуються  деяких актуальних проблем суспільного життя нашої країни. Add a comment

Читати далі: Церква і нація: у пошуках єдності

   

Сторінка 88 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/