Головна

Проща до св. Софії «Схід і Захід під покровом Пресвятої Богородиці»

Субота, 15 травня 2010, 02:47

13 травня 2010 р. виповнилось п’ять років щомісячній прощі до св. Софії. Духовним поштовхом для спільної молитви на Софійському майдані стала могутня всенародна молитва на майдані Незалежності в 2004 році. Цей мирянський рух проходить під гаслом «Схід і Захід під покровом Пресвятої Богородиці».

Кожного 13 числа (у день Фатімських об’явлень) о 13.00, у будні – о 19.00 вірні УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УПЦ (МП), РКЦ збираються біля Софії Київської, щоб молитись за єдність Церков, за мир і злагоду в Україні.

Add a comment

Читати далі: Проща до св. Софії «Схід і Захід під покровом Пресвятої Богородиці»

 

ПОСЛАННЯ ЙОГО СВЯТОСТІ ВЕНЕДИКТА XVI З НАГОДИ XVIII ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ХВОРОГО

Субота, 24 квітня 2010, 22:35

Дорогі Брати і Сестри!

11 лютого, в день празника Люрдської Богородиці у Ватиканській Базиліці ми будемо святкувати Всесвітній День хворого. Цей щасливий збіг зі святкуванням 25-ї річниці заснування Папської Ради у справах медичних працівників - ще одна причина подякувати Господу за шлях, пройдений дотепер у сфері душпастирства охорони здоров'я. Щиро сподіваюся, що ця річниця стане нагодою для сильнішого апостольського пориву у служінні хворим і тим, хто ними опікується.

Add a comment

Читати далі: ПОСЛАННЯ ЙОГО СВЯТОСТІ ВЕНЕДИКТА XVI З НАГОДИ XVIII ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ХВОРОГО

 

Неділя Квітна. Вхід Господній у Єрусалим

Четвер, 25 березня 2010, 12:58

Коротка історія

Празник торжественного в'їзду Ісуса Христа до Єрусалима належить до найдавніших празників у Східній Церкві. Свідчення про його святкування сягають III століття. Святкування цього празника почалося в Єрусалимі і невдовзі стало празником усієї Східної Церкви. Add a comment

Читати далі: Неділя Квітна. Вхід Господній у Єрусалим

   

Послання Святішого Отця Бенедикта XVІ на XXV Всесвітній День Молоді

Понеділок, 22 березня 2010, 18:12

"Учителю благий, що мені робити, щоб успадкувати життя вічне?" (Мр 10,17)

Дорогі друзі!

Цього року відзначається двадцять п'ята річниця встановлення Всесвітнього Дня Молоді за бажанням Преподобного Івана Павла II, як щорічна зустріч віруючої молоді всього світу. Це був пророчий почин, що приніс багаті плоди, дав можливість новим поколінням християн зустрічатися, слухати Слово Боже, відкривати красу Церкви і переживати глибокий досвід віри, що привело багатьох до рішення повністю віддати себе Христу.

Add a comment

Читати далі: Послання Святішого Отця Бенедикта XVІ на XXV Всесвітній День Молоді

 

Caritas in Veritate - про розвиток людини та суспільних взаємин

Середа, 17 березня 2010, 19:54

Розглядаючи у шостому розділі своєї соціальної енцикліки «Любов у істині», який називається «Розвиток народів та техніка» взаємозв’язок між розвитком та технологічним прогресом, Папа Венедикт XVI вказує на дедалі зростаючу всюдиприсутність засобів суспільної комунікації. Святіший Отець зазначає, що зважаючи на фундаментальну важливість ЗМІ у зміні способу сприймання та пізнання дійсності та самої ж людини, стає необхідним уважна призадума над їхнім впливом, докладаючи зусилля для того, щоб вони ставали нагодою для гуманізації.

Add a comment

Читати далі: Caritas in Veritate - про розвиток людини та суспільних взаємин

   

Сторінка 87 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/