Головна

Св. Василія Великого

Четвер, 13 січня 2011, 09:49

Коротка історія празнику Обрізання ГНІХ

Найближчою важливою подією із життя Ісуса Христа, що наступає після празника Христового Різдва, є Господнє Обрізання і надання імени. Святе Євангеліє про це так говорить: "Як сповнились вісім днів, коли мали обрізати хлоп'ятко, назвали Його Ісус — ім'я, що надав був ангел, перше, ніж Він почався у лоні" (Лк. 2, 21). Ісус Христос, як Бог і Законодавець, не був зобов'язаний виконувати релігійні приписи ізраїльського народу, та все таки Він їм добровільно підкорився і їх зберігав. З тієї причини Він восьмого дня після народження піддався обряду обрізання. Цю подію святкуємо першого січня. Add a comment

Читати далі: Св. Василія Великого

 

Різдвяний привіт Блаженнішого Любомира до вірних Української Греко-Католицької Церкви

Неділя, 09 січня 2011, 16:48

Дорогі у Христі!

Сьогодні – у неділю Святих отців – Євангеліє розповіло нам про родовід Ісуса Христа від Авраама аж до народження нашого Спасителя. Слухаючи цей докладний перелік поколінь, можна збагнути, що прихід Христа до людей був заздалегідь підготовлений, тобто Його поява на землі відбувалася за точним планом Небесного Отця. Навіть більше, не тільки народження, а й усе життя Ісуса Христа вже століття наперед було передбачене пророками. Приклад цього знову ж знаходимо у святому Євангелії: коли три мудреці зі Сходу зупинилися в Ірода, щоб дізнатися, де народився новий Цар, він покликав книжників, які без тіні сумніву сказали, що Месія має прийти на світ у Вифлеємі Юдейськім, «бо так написано пророком» (Мт. 2, 5).

Add a comment

Читати далі: Різдвяний привіт Блаженнішого Любомира до вірних Української Греко-Католицької Церкви

 

«Нема найменшого сумніву, що все, що діється, діється на нашу користь»

Неділя, 09 січня 2011, 16:42

«Нам інколи здається, дорогі у Христі, що в нашому житті все діється принагідно, без якогось плану, без якоїсь цілі. Так воно не є. Бо як Господь Бог готував світ до приходу свого Єдинородного Сина, цей Божий план, який був від самих початків, продовжується і сьогодні». Про це під час святкової Різдвяної Літургії у храмі Святого Василія Великого у Києві сказав Глава Української Греко-католицької Церкви Блаженніший Любомир.

За словами Предстоятеля УГКЦ, «ми інколи дивуємося, чому Господь Бог допускає певні речі, ми вповні не розуміємо цього плану. Але нема найменшого сумніву, що все, що діється, діється на нашу користь».

Add a comment

Читати далі: «Нема найменшого сумніву, що все, що діється, діється на нашу користь»

   

Святого Первомученика Степана

Субота, 08 січня 2011, 16:31

Коротка історія

У Христовому Різдві ми бачили безконечну Божу любов і жертву задля нас грішних. А третього дня після празника Христового Різдва свята Церква наводить нам геройський приклад любови Бога в особі святого первомученика Степана. Святий Григорій Ниський у проповіді на честь святого Степана каже: "Ось ми переходимо з празника на празник і приймаємо благодать за благодать. Вчора наповняв нас подивом Господь вселенної, а сьогодні наповняє нас подивом ученик Господа. Яким способом цей, а яким той? Той (Христос) задля нас прийняв людську природу, а цей (Степан) задля Господа позбувся людської природи". Мученицька смерть святого Степана дійсно незвичайна, але незвичайний також і культ, який він має у Христовій Церкві від апостольських часів.

Add a comment

Читати далі: Святого Первомученика Степана

 

Різдвяне слово

Четвер, 06 січня 2011, 14:51

Христос народжується – славте!

Христос із небес – зустрічайте!

Христос на землі – бадьоріться!

Співай Господеві, вся земле і

весело заспівайте люди,

Бо він славно прославився!

(Ірмос І пісні канону Різдва Христового)

Add a comment

Читати далі: Різдвяне слово

   

Сторінка 83 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/