Головна

Україна повірить у себе лише тоді, коли повірить у себе її Церква

Середа, 16 березня 2011, 09:28

Поданий нижче текст – це роздуми мирянина про обрання нового Глави Української Греко-Католицької Церкви, яке розпочнеться 21 березня цього року. Церква, як відомо, належить вічності та, згідно з обітницею Божою, є неподоланною. Але свій план Господнє Провидіння реалізовує через людей – земних, а тому часом недосконалих і суб’єктивних. Таїнство поєднання одного і другого якраз і відбуватиметься в УГКЦ під час виборчого Синоду.

Add a comment

Читати далі: Україна повірить у себе лише тоді, коли повірить у себе її Церква

 

Про піст, сповідь та приготування до Великодня розповідає Владика Софрон Мудрий.

Вівторок, 15 березня 2011, 20:07

- Передвеликодні клопоти - закупи, прибирання, готування страв - часто так захоплюють, що не залишається часу подумати про суть Великодня.

Для мене не дивно це, бо ми живемо в посткомуністичній добі, яка ще не просвічена. Зрозуміло, що з того народу, який не мав систематичного християнського виховання, а мав атеїстичний вишкіл у різних інституціях, коли Церква мала дуже малий вплив або взагалі не мала ніякої дії, вийшли люди напівпогани. А сатана діє так, щоб відвести людину від Бога, від думання про вічне життя, переконати, що тут, на землі, є скарби в грошах, в дітях, в родинах, в приємностях, розпусті і так далі.

Add a comment

Читати далі: Про піст, сповідь та приготування до Великодня розповідає Владика Софрон Мудрий.

 

Звернення Владики Ігоря (Возьняка) про беатифікацію слуги Божого Папи Івана Павла II

Вівторок, 15 березня 2011, 08:35

Високопреосвященним і Преосвященним Владикам,
всесвітлим, всечесним і преподобним отцям,
преподобним ченцям і черницям,
любим у Христі мирянам
Української Греко-Католицької Церкви

Дорогі у Христі!

З волі Божественного Провидіння цьогорічний Великий піст стає часом підготовки не лише до світлого празника Христового Воскресіння, а й до ще одної радісної події – беатифікації слуги Божого Папи Івана Павла II, яка має відбутися у Томину неділю, 1 травня цього року.

Add a comment

Читати далі: Звернення Владики Ігоря (Возьняка) про беатифікацію слуги Божого Папи Івана Павла II

   

Слово з нагоди початку Великого Посту

Четвер, 10 березня 2011, 14:48

Господи царю, дай мені зріти мої прогрішення
і не осуджувати брата мого,
бо ти благословен єси на віки віків. Амінь.
(Молитва св. Єфрема Сирійського)

Дорогі у Христі Браття і Сестри,

Милостивий Господь зволив нам переступити поріг Великої Чотиридесятниці, яку більш популярно ми називаємо Великим Постом. Перша назва підкреслює більш часовий вимір, друга – нав’язує до біблійної розповіді про спокуси Христа Спасителя у пустелі, які передували Його об’явленню Себе перед світом як довгожданого Месію. В будь-якому випадку Великий Піст – це час особливого чування, молитви, який має належним чином приготовити нас до світлого торжества Воскресіння. Коли вжити більш алегоричного способу висловлювання, то час Великого Посту – це мініатюра нашого життя, кінцем якого є завжди Воскреслий Христос.

Add a comment

Читати далі: Слово з нагоди початку Великого Посту

 

"Український православно-католицький двосторонній діалог"

Четвер, 10 березня 2011, 08:45

Клірвотер, штат Флорида 27-28 січня 2011 року

о. д-р Ярослав Буцьора Серед багатьох богословів християнських Церков існує консенсус вважати нинішній стан християнства як еклезіологічно ненормальний. Розколювання Тіла Христового на багато конфесій характеризується як протиріччя до фундаментальних принципів природи Церкви. Ситуація стане ще більш особливою в майбутньому, коли плюралізм вірувань та культур кине виклик віруванням християнської віри. Фрагментація Церков також буде мати вплив на Православну Церкву та її підхід до теми релігійного плюралізму[1] в глобальному контексті.

Add a comment

Читати далі: "Український православно-католицький двосторонній діалог"

   

Сторінка 81 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/