Головна

Блаженніший Святослав: «Для вас я єпископ, але разом з вами я - християнин»

Середа, 15 червня 2011, 23:52

Імена двох поважних релігійних особистостей звучали під час розмови із Верховним Архиєпископом Святославом Шевчуком, новим лідером Української Греко-Католицької Церкви. Один помер ще до того, як Архиєпископ народився. Інший – тоді, коли він закоренився у релігійній кар’єрі.

Дух Митрополита Андрея Шептицького - благочестивого, кмітливого і сміливого лідера Української Греко-Католицької Церкви під час ІІ світової війни, і папи Івана Павла ІІ обіцяють бути провідними силами на початку подорожі Блаженнішого Святослава, котрий очолює глобальну церкву, що налічує понад п’ять мільйонів вірних.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Святослав: «Для вас я єпископ, але разом з вами я - християнин»

 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ на порозі впровадження капеланства набуває професійних рис

Четвер, 09 червня 2011, 09:36

6 - 8 червня 2011року у Реколекційному центрі Львівської Архиєпрахії відбувався триденний семінар єпархіальних капеланів Пенітенціарного душпастирства Української Греко-Католицької Церкви. Він проходив, з благословення преосвященнішого владики Михаїла (Колтуна), єпископа Сокальсько-Жовквівського, керівника Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.  Крім капеланів були присутні також катехити та волонтери цього особливого і дуже цінного служіння Церкви. Семінар «Душпастирська  практика в’язничного служіння» загострив увагу капеланів на застосуванні у пастирських ситуаціях психолого-педагогічних знань, канонічного права, морального богослов’я, міжнародного і вітчизняного права у кримінально-виконавчій сфері.

Add a comment

Читати далі: Пенітенціарне душпастирство УГКЦ на порозі впровадження капеланства набуває професійних рис

 

УГКЦ вшановує пам’ять о. Маркіяна Шашкевича, який національно і духовно відроджував Україну

Середа, 08 червня 2011, 19:03

З нагоди двохсотріччя з дня народження о. Маркіяна Шашкевича (6 листопада 1811 року) та з приводу його річниці смерті (7 червня 1843 року) Блаженніший Святослав звернувся з Посланням до українського духовенства та мирян. Глава УГКЦ закликав бачити у постаті цього священика приклад любові до свого народу, який захищав його права і свободи та підносив культуру й духовність.

Незважаючи на коротке життя о. Маркіяна (32 роки), його внесок у формування українського національного духу та національне пробудження нашого народу є неоціненним. «Великий поет, визначний лінгвіст, а передусім невтомний, ревний і святий священик, котрого Господь послав нашому народові в часи великого духовно-культурного занепаду, щоб пробудити його, показати йому його гідність і велич, скерувати його на шлях національного та духовного відродження», – таким бачить його особу Глава УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: УГКЦ вшановує пам’ять о. Маркіяна Шашкевича, який національно і духовно відроджував Україну

   

Зіслання Святого Духа. П'ятдесятниця

Вівторок, 07 червня 2011, 17:08

Коротка історія

Світлий празник Пасхи завершується не менше світлим і великим празником Святої П'ятдесятниці. По Христовому Різдві і Воскресінні цей празник належить до найбільших празників нашого церковного року. Зіслання Святого Духа це - наче вінець і печать на ділі спасіння людського роду, що його доконав Божий Син. В дні св. П'ятдесятниці сам Святий Дух помазує апостолів на проповідників Христового Благовістя. В дні Зіслання Святого Духа родиться і починає діяти Христова Церква. Святий Дух її провадить, просвічує, освячує і зберігає на дорозі правди.

Add a comment

Читати далі: Зіслання Святого Духа. П'ятдесятниця

 

Глава УГКЦ заявив «Корреспонденту», що вірить у створення єдиної української Церкви

Субота, 04 червня 2011, 16:10

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) в інтерв'ю журналу «Кореспондент» заявив, що вірить у можливість створення єдиної помісної Української Церкви.

Видання пише, що Блаженніший Любомир говорив про можливість сопричастя УГКЦ з усіма українськими православними. У зв'язку з цим журналісти Анна Мороз та Ірина Соломко, які проводили інтерв’ю, поцікавилися, чи є Блаженніший Святослав прихильником об'єднання.

«Він (Блаженніший Любомир, ? ред.) не раз висловлювався за те, що єдина помісна Церква ? реальність. Передусім тому, що вона вже існувала в такому вигляді, але в силу певних причин потім була розділена на кілька конфесій. Оскільки є спільний фундамент, є і шанси, що ця єдність відновиться. Але до цього нам потрібно йти», ? заявив Предстоятель УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ заявив «Корреспонденту», що вірить у створення єдиної української Церкви

   

Сторінка 77 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/