Головна

Святе Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

Вівторок, 16 серпня 2011, 20:39

Коротка історія

Святкування цього празника сягає IV ст. В цьому часі св. Єлена, мати цісаря Костянтина Великого, збудувала храм на горі Тавор у честь Господнього Преображення. Від VI ст. цей празник урочисто святкується у Східній Церкві під назвою „Господнього Преображення". В Західній Сирії у VIII столітті він називався „Празником Тавору".

Add a comment

Читати далі: Святе Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

 

Святослав Шевчук: Я – проти революцій

Субота, 09 липня 2011, 14:35

Під Київ, у Княжичі їдемо ми з отцем прес-секретарем УГКЦ Ігорем Яцівим – до резиденції глави Української греко-католицької церкви. Раніше доводилось бувати тут під час інтерв’ю з Блаженнійшим Любомиром Гузаром. Гузар і по цей час живе у Княжичах, але все таки хазяїн "господи" змінився. Втім, цей двоповерховий дім – не маєток окремої особи, а, радше, штаб-квартира, де на нараду до очільника церкви приїздять святі отці, де приймають рішення та спілкуються з пресою.

Add a comment

Читати далі: Святослав Шевчук: Я – проти революцій

 

Хвороба на ім’я «перфекціонізм»

П'ятниця, 08 липня 2011, 14:11

Чому так важко перфекціоністам

Оправдання для нас заслужив Христос Своїми страстями. Воно дається нам через Хрищення. Воно уподібнює нас до справедливості Бога, Який робить нас праведними. Воно має на меті Славу Бога і Христа і дар вічного життя. Воно є найкращим виявом Божого милосердя (ККЦ, 2020).

Add a comment

Читати далі: Хвороба на ім’я «перфекціонізм»

   

«Місійність скерована не тільки до того, хто за кордоном, але і до того, хто поруч зі мною, але до нього проповідь Євангелії ще не дійшла», – о. Василь Поточняк, виконавчий секретар Пасторально-місійного відділу УГКЦ

Четвер, 07 липня 2011, 19:40

З 27 червня до 2 липня у Львівській духовній семінарії Пасторально-місійний відділ УГКЦ вперше проводив професійний курс з місійного служіння. У ньому взяли участь 73 семінаристи останніх двох курсів навчання з Київської, Львівської, Тернопільсько-Зборівської, Івано-Франківської, Самбірсько-Дрогобицької, Бучацької, Коломийсько-Чернівецької, Стрийської і Сокальсько-Жовківської єпархій та Одесько-Кримського екзархату. Упродовж тижня експерти з питань допомоги мігрантам та релігієзнавці, які досліджували географію присутності вірних УГКЦ за кордоном, читали для семінаристів тематичні лекції.

У цьому інтерв’ю ви маєте можливість ознайомитися із перебігом навчання та очікуваними його плодами

Add a comment

Читати далі: «Місійність скерована не тільки до того, хто за кордоном, але і до того, хто поруч зі мною, але до нього проповідь Євангелії ще не дійшла», – о. Василь Поточняк, виконавчий секретар Пасторально-місійного відділу УГКЦ

 

Вшосте до Блаженної Едігни

Понеділок, 04 липня 2011, 12:46

З Благословення Апостольського Екзарха Німеччини і Скандинавії Кир Петра Крика 2 липня українські прочани вже вшосте вклонялися мощам блаженної Едігни. Уже здалеку, прямуючи до баварського села Пух (Puch), можна побачити рожеву дзвіницю католицької церкви Святого Севастіана та Блаженної Едігни. Як завжди група вірних з Мюнхенської парафії частину шляху до місця прощі пройшла пішки через поля сільськими дорогами, звертаючись до Блаженної з проханнями та щирими молитвами.

Add a comment

Читати далі: Вшосте до Блаженної Едігни

   

Сторінка 76 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/