Головна

Прощання понтифіка, майбутнє УПЦ (МП) і політика на святі Хрещення — в центрі уваги ЗМІ

Неділя, 17 березня 2013, 03:13

Підготувала Марина ДОВЖЕНКО, експерт Центру суспільного моніторингу

Головні релігійні події лютого 2013 року очима світських ЗМІ

У ході роботи над моніторингом було проаналізовано контент 25 ЗМІ: інформаційних агенцій УНІАН, Українські новини, РБК-Україна; сайтів телевізійних каналів — «Подробности», ТСН, 5 канал, TVi; «Радіо Свобода»; всеукраїнських та регіональних видань «Українська правда», «Коментарі», «День», «Україна молода», «Дзеркало тижня», «Український тиждень», «Коммерсант», «Сегодня», «Главком», «Фокус», портал Liga.net, «Корреспондент», «Голос», «Левый берег», «Бі-бі-сі Україна», Zaxid.net та ZIK.

Add a comment

Читати далі: Прощання понтифіка, майбутнє УПЦ (МП) і політика на святі Хрещення — в центрі уваги ЗМІ

 

Маємо Папу

Четвер, 14 березня 2013, 00:32

Брати і сестри, добрий вечір!

Як вам відомо, обов’язком Конклаву було надати Риму єпископа. Виглядає на те, що мої брати-кардинали дійшли майже до краю землі, щоб знайти його… але ось ми тут. Дякую вам за вітання, що надійшли від єпархіальної спільноти Риму.

Перш за все хочу вас просити про молитву за нашого Папу-емерита Бенедикта ХVІ, щоб Господь його благословив, а Мати Божа оберігала.

Add a comment

Читати далі: Маємо Папу

 

Глава УГКЦ: Понтифікат Папи Бенедикта ХVІ підніс нашу Церкву на якісно новий рівень

Середа, 13 березня 2013, 13:45

Ваше Блаженство, після відставки Святішого Отця Бенедикта ХVІ багато йшлося про його понтифікат, однак в Україні мало відомо про взаємовідносини теперішнього Папи-емерита і нашої Церкви. Яким, на вашу думку, є значення понтифікату Бенедикта ХVІ для УГКЦ?

Впевнений, щоб глибоко і докладно дати відповідь на це питання, потрібен час, щоби всі ті моменти спілкування і опіки над нашою Церквою з боку Бенедикта ХVІ глибоко зрозуміти і пов’язати. Докладніше можу говорити про кілька таких моментів, які я сам особисто досвідчив і пережив.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ: Понтифікат Папи Бенедикта ХVІ підніс нашу Церкву на якісно новий рівень

   

Що таке "сиропуст"?

Понеділок, 11 березня 2013, 23:53

Свята Церква, помалу готуючи нас до посту, у М'ясопусну неділю наказала не їсти м'ясні страви. У часі сиропусної або сироїдної седмиці Церква дозволяє споживати тільки молочні стра­ви. Та в Сиропусну неділю треба й від цих страв відмовлятися. Звідси й назва "сиро-пуст", тобто відпущення сира. Цей тиждень називався в народі сирний або масляний, а Сиропусна неділя мала назву пущення, тобто утримання від усіх молочних продуктів. У цю неділю в нас справляли "запусти", тобто останні передпісні забави.

Add a comment

Читати далі: Що таке "сиропуст"?

 

ЗВЕРНЕННЯ Блаженнішого Святослава

Понеділок, 11 березня 2013, 23:25

Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви до вірних та всіх людей доброї волі з приводу 70-х роковин Волинської трагедії

Всечесному духовенству, преподобному монашеству, мирянам Української Греко-Католицької Церкви та всім людям доброї волі

Add a comment

Читати далі: ЗВЕРНЕННЯ Блаженнішого Святослава

   

Сторінка 71 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/