Квітна неділя

Субота, 27 квітня 2013, 08:41

"... й ми, як отроки, знамена перемоги носячи, Тобі,
переможцеві смерти, воскликуємо:
Осанна в вишніх, благословен, хто йде в ім'я Господнє"
(Тропар Квітної неділі).

Add a comment

Читати далі: Квітна неділя

 

Папа Франциск: Лише євангелізуючи, Церква стає Матір’ю

П'ятниця, 19 квітня 2013, 20:01

Щодня у Службі Божій, яку Папа Франциск очолює в каплиці ватиканської резиденції «Святої Марти», де він мешкає, беруть участь працівники різних ватиканських інституцій. Наприклад у середу, 17 квітня, у ранковій Євхаристійній молитві з Папою взяли участь працівники Інституту Релігійних Справ, так званого, ватиканського банку. Звертаючись із коротким словом до присутніх, Святіший Отець запропонував роздумати над прочитаним того дня біблійним уривком з книги Діянь Апостолів, у якому Богом натхнений автор описує життя першої громади християн, розповідаючи про те, як послідовники Ісуса жили у мирі та любові та про перше переслідування вірних, яке розпочалось після каменування диякона Стефана. На думку Папи Франциска – це частково є стилем життя Церкви: між миром любові і переслідуваннями.

Add a comment

Читати далі: Папа Франциск: Лише євангелізуючи, Церква стає Матір’ю

 

Є проблема: від понеділка до суботи жити тим, чим люди наповнюються в церкві в неділю

Вівторок, 26 березня 2013, 21:45

Нещодавно Архиєпископ Любомир (Гузар) відзначив 80-літній ювілей. З цієї нагоди (неважливо — напередодні дати чи після) хотілося з ним говорити про живу віру і любов — те, на що він найбільше звертав нашу увагу впродовж десяти років свого патріаршого служіння. Звертає і тепер.

Зрештою, владика володіє харизмою любові, у чому багато хто сам переконався. А, як відомо, любов і жива віра притягують.

Add a comment

Читати далі: Є проблема: від понеділка до суботи жити тим, чим люди наповнюються в церкві в неділю

   

«Ви є лист Христовий, якого пізнають і читають усі люди»

Середа, 20 березня 2013, 23:56

Звернімо увагу на нас, а краще на те, як Бог давиться на мене і на тебе. «Ви є лист Христовий, якого пізнають і читають усі люди» (II Кор. З, 2).

Ці прості і глибокі слова звернено до нас з Вами. По нас можна прочитати, в кого віримо, як живемо і чи вартує іти тими дорогами, якими йдемо. Через кожного з нас Ісус Христос посилає свій лист світові - там, де живемо: на своїй вулиці, у будинку, під'їзді, на своїй парохії, на роботі, в школі, в хорі, під час відпочинку чи святкування Дня народження і навіть як ми десь вирушаємо в дорогу, - ми є «листом» Христовим, якого відчитують люди.

Add a comment

Читати далі: «Ви є лист Христовий, якого пізнають і читають усі люди»

 

Святі Отці Церкви про Покаяння

Вівторок, 19 березня 2013, 23:23

Преподобний Єфрем Сирійський: «Оскарження себе самого»: «Не хочу підкорятися, але люблю, щоби мені підкорялися. Не хочу, щоб мене ображали, та ображаю інших. Не люблю, коли мене звинувачують, але часто звинувачую інших. Не хочу слухати критики, проте люблю критикувати. Не хочу прощати, але шукаю прощення. Не прагну розуміти інших, однак домагаюся, щоби мене розуміли. Не хочу виконувати наказів, та люблю їх давати. Мудрий я на те, щоби давати поради, але не на те, щоб їх виконувати. Вказую, що треба робити, а роблю те, що не треба». Add a comment

Читати далі: Святі Отці Церкви про Покаяння

   

Сторінка 75 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/