Головна

Блаженніший Любомир Гузар: про оновлення християнства

Вівторок, 27 серпня 2013, 15:49

Головною подією у святкуванні 1025-річчя хрещення України-Русі для Української греко-католицької церкви стало освячення патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві. Понад двадцять тисяч вірних із різних країн світу прибули, аби побачити омріяний символічний храм єдності УГКЦ, робота над яким розпочалася ще 2002 р. Про важливість новозведеного собору, ймовірність визнання патріархату, прагнення об'єднати Київську церкву, намір перепоховати кардинала Йосипа Сліпого — у розмові з "великим будівничим" Української греко-католицької церкви кардиналом Любомиром Гузаром.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Любомир Гузар: про оновлення християнства

 

Празник Господнього Преображення

Неділя, 18 серпня 2013, 20:19

"Величаємо Тебе, життєдавче Христе, і почитаємо пречистого Твого Тіла преславне Преображення" (Величання на утрені празника).

Дев'ятнадцятого серпня наша Церква святкує празник світлого Господ­нього Преображення. Завдання цього празника — звеличувати славну подію Преображення з життя Ісуса Христа, яке деякі святі Отці називають другим Богоявленням. Важливість події видно з того, що її записали аж три євангелисти: Матей, Марко й Лука. Тож погляньмо на подію Преображення, на установлення празника та на дух його богослужби. Add a comment

Читати далі: Празник Господнього Преображення

 

Твоє Переображення

Субота, 17 серпня 2013, 22:36

Є такі сонячні моменти, які не можна придбати навіть за найвищу ціну, не вдасться їх виміняти на ще кращі, проте можливо жити ними у час радості, дарований Богом . Ото й пригадалась одна така днина.

То був день, коли, здавалось, сонце виграє на кларнеті. І все заливає не лише світлом, а й стрімким і сліпучим потоком радості. Воно було тихим, глибоким і спокійним. Зір відпочивав, усмішка широко розливалась, а серце молилося, співало.

Add a comment

Читати далі: Твоє Переображення

   

«Державна програма святкування “1025” – це приниження для мільйонів українських християн і поглиблення розколу країни»

П'ятниця, 26 липня 2013, 20:04

— Очевидно, що сама філософія свята фокусується на силі і владі – про Ісуса Христа не йдеться зовсім. При цьому державні святкування побудовані так, щоби максимально звузити простір для вільного вияву почуттів, настроїв і переконань власне людьми. Напевно за задумом організаторів святкування мали обертатися навколо «православного президента» — справедливого і побожного, доброго отця всіх в Україні сущих і гідного продовжувача справи Володимира Великого. Але насправді у центрі опиняться Патріарх Кирило і Путін, а інші православні єрархи і «православні президенти» складатимуть для них тло.

Add a comment

Читати далі: «Державна програма святкування “1025” – це приниження для мільйонів українських християн і поглиблення розколу країни»

 

Як відзначити Хрещення Київської Русі?

Вівторок, 23 липня 2013, 16:31

Останніми місяцями ведеться активна підготовка до відзначення 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі. Святкування планують також на державному рівні за участю достойних гостей, представників міжнародної спільноти, з відповідними заходами наукового та культурного характеру, одне слово, усе відбудеться урочисто і гучно.

Така ситуація спонукає нас подумати, що і як ми повинні святкувати.

Add a comment

Читати далі: Як відзначити Хрещення Київської Русі?

   

Сторінка 73 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/