Головна

Колядуй до останньої краплі крові

Субота, 11 січня 2014, 01:24

Якщо хтось вважає, що час Різдва Христового – це радісний час, призначений лише на святкування, веселе колядування, сидіння за святковим столом у товаристві родини, знайомих, друзів, коли не варто чи навіть не треба згадувати про якісь негативні речі, смутки, терпіння, труднощі, а тим більше про насилля, кров,  вбивста, то він сильно помиляється. Позавчора ми святкували Різвдо. Сьогодні ми згадуємо вбивство Степана, першого мученика. Чому саме тепер? Навіщо псувати святковий безтурботний настрій? Не можна зробити цього в іншому часі? Чому Церква згадує мученика Степана власне одразу після Різдва?

Add a comment

Читати далі: Колядуй до останньої краплі крові

 

Празник Христового Різдва

Вівторок, 07 січня 2014, 06:45

"Величаємо Тебе, життєдавче Христе, що задля нас сьогодні народився тілом із Непорочної і Пречистої Діви Марії"(Величання празника).

20 грудня 386 або 388 року святий Йоан Золотоустий, виголошуючи проповідь у річницю смерти мученика Філогонія, єпископа антіохійського, заповідав своїм вірним, що цього року Антіохія перший раз святкуватиме празник Христового Різдва 25 грудня окремо від празника Богоявлення.

Add a comment

Читати далі: Празник Христового Різдва

 

Історія свята Різдва

Понеділок, 06 січня 2014, 05:52

РІЗДВО БОГА І СПАСА НАШОГО ІСУСА ХРИСТА

Величне християнське свято Різдво Бога і Спаса Ісуса Христа у Віфлеємі відзначається 7 січня (25 грудня ст. ст.). Про цю подію людство дізналося із двох Євангелій, від Матфея і Луки.

Add a comment

Читати далі: Історія свята Різдва

   

Майдан — це дуже гідна відповідь народу на дії влади

П'ятниця, 20 грудня 2013, 16:38

Розмова з Любомиром Гузаром, главою УГКЦ (2001-2011)

— Слава Ісусу Христу! Мене звати Мар’яна, я хотіла б поговорити з Вами про Майдан.

— Слава навіки! Я — Любомир, теж хотів би поговорити про Майдан.

Add a comment

Читати далі: Майдан — це дуже гідна відповідь народу на дії влади

 

Святий Миколай

Четвер, 19 грудня 2013, 13:16

19 грудня православні люди всього світу святкують день святого Миколая Чудотворця. За народними повір’ями саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість.

З поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай Чудотворець користується особливою любов’ю нашого народу. Add a comment

Читати далі: Святий Миколай

   

Сторінка 70 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/