Головна

Покаяльний канон Андрея Критського

Середа, 02 квітня 2014, 11:22

У християнській вірі серед багатьох релігійних зобов’язань важливе місце займає молитва. Перш за все молитва постає основною потребою в житті людини як у порядку природному, так і надприродному. Людська істота за своєю природою намагається піднести свій дух до чогось вищого. Розум людини і воля, як і інші властивості душі, підказують їй спрямовуватися до свого Сотворителя. Саме таке скерування людської душі на свого Сотворителя і Господа становить природню підставу для молитви, отже, Господь Бог створив людину, яка за своєю природою є істотою, що потребує молитви і є схильною до молитви. Молитва для кожного з нас мала б бути як ковток повітря, потрібний для продовження фізичного життя.

Add a comment

Читати далі: Покаяльний канон Андрея Критського

 

Хрестом і мечем

Неділя, 30 березня 2014, 21:17

Вже місяць Україна перебуває у стані брутальної військової окупації північним агресором нашої суверенної території: поки що  - півострова Крим. Але попри цей видимий збройний фронт, існують щонайменше ще два інші, не менш потужні, хоча й віртуальні: тотальна інформаційна війна російських ЗМІ та авангардні «бойові» дії ідеологічного сектора «русского міра» - Московської патріярхії РПЦ.

Add a comment

Читати далі: Хрестом і мечем

 

Омелян Ковч

Вівторок, 25 березня 2014, 20:00

25 березня 2014 року минає 70 років із дня смерті блаженного священномученика Омеляна Ковча. З цієї нагоди прес-служба Стрийської єпархії поспілкувалася зі священиками, які душпастирювали і душпастирюють у Перемишлянах, де отець Омелян служив понад 20 років

Отець Омелян Ковч народився 20 серпня 1884 року в с. Космач на Косівщині. Теологічну освіту здобував у Колегії святих Сергія і Вакха в Римі в 1905-1911 роках. На священика його висвятив єп. Григорій Хомишин у 1911 році.

Add a comment

Читати далі: Омелян Ковч

   

Три гріхи медіа: дезінформація, очорнення, знеславлення

Понеділок, 24 березня 2014, 23:01

Найбільші гріхи медіа — це ті, що йдуть дорогою брехні, і їх є три: дезінформація, очорнення та знеславлення. А найважчий із них — це дезінформація. Святіший Отець закликав медійників завжди шукати правду. На цій дорозі, наголосив Папа, потрібно бути уважним до небезпек, щоб не стати інтелектуалом без інтелекту чи моралістом без добра, або, шукаючи прекрасне, можна натрапити на штучну красу, плід макіяжу, яка насправді не існує. Завдання медіа — шукати «істину, красу і добро такими, якими вони походять від Бога та перебувають в людині».

Add a comment

Читати далі: Три гріхи медіа: дезінформація, очорнення, знеславлення

 

Покаяння мусить стати початком нового українського суспільства

Неділя, 23 березня 2014, 21:50

Коли відкриваємо Святе Письмо там, де починається історія Праотця нашого Авраама, то впираємося у дивовижну фразу: «Сказав Ягве до Аврама: Вийди до себе з землі твоєї, з твоєї рідні, і з дому батька твого в край, що його я тобі покажу» (Бут. 12, 1). Відразу зазначу, не шукайте її у своїх Бібліях, там вона виглядає дещо інакше – там немає отого «до себе». Адже гебрейський вираз l??-l??? зазвичай перекладають: «Вийди». Бо неможливо українською сказати: «Вийди до себе з землі твоєї», щоб не поставити слухача у позицію нерозуміння.

Add a comment

Читати далі: Покаяння мусить стати початком нового українського суспільства

   

Сторінка 65 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/