Головна

Єднаймося в молитві за Україну

Понеділок, 02 червня 2014, 15:34

Події в Україні стали лакмусовим папірцем для переконань і поглядів багатьох християн, оголили «приховане в пітьмі» та порушили безліч серйозних і важких питань.

Будь-яка криза або конфлікт — міжособистісний, міжнаціональний чи міждержавний, — за всього супровідного болю й неминучих втратах, має і свою позитивну сторону. Він показує, хто є хто, хто у що і в кого вірить; він оголює те, що за звичних умов залишається непоміченим або відсувається на периферію як малозначуще.

Add a comment

Читати далі: Єднаймося в молитві за Україну

 

Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа

Четвер, 29 травня 2014, 03:37

Лк. 24, 36–53: «А як Він благословляв їх, віддалився від них і почав возноситись на небо».

Вдивляючись в особу Ісуса Христа, розуміємо, що Він, незважаючи на те, що є Другою Особою Божою, як Людина жив в часі, мав своє народження, розвивався, проповідував, пройшов Хресну Дорогу, страждав, воскрес і вознісся.

Так само і кожному з нас Бог дав різні етапи життя, обставини, ближніх. Вміймо ці обставини цінувати, побачити за ними невипадковість, яку дає нам Бог. Через  цей конкретний момент, обставини, Господь окреслює нашу місію, в цьому житті, показує, чого Він від нас очікує.

Add a comment

Читати далі: Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа

 

Бесіда на Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа святого Отця нашого Іоана Золотоустого

Середа, 28 травня 2014, 01:12

1. І тоді, коли ми вшановували пам'ять Хреста, ми звершу­вали свято поза містом. І тепер, коли в цей славний і світлий день вшановуємо Вознесіння Розп'ятого, ми знову святкуємо поза містом. Ми робимо це не для того, щоб принизити місто, а намагаємося вшанувати мучеників. Щоб ці святі не докоряли нам і не говорили: "Ми не сподобилися побачити жодного дня Владики нашого, який би святкувався у наших обителях", - щоб ці святі не стали докоряти нам і говорити: "Ось, ми проли­ли за Нього свою кров і сподобилися покласти за Нього голови свої, однак не сподобилися побачити день свята Його, який би звершувався у наших оселях", - тому ми з нагоди цього дня, залишивши місто, прийшли до ніг цих святих, виправдуючись перед ними і за минулі часи.

Add a comment

Читати далі: Бесіда на Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа святого Отця нашого Іоана Золотоустого

   

«П’ятдесятниця - період очікування дару Святого Духа»

Вівторок, 27 травня 2014, 10:41

Ісус Христос на 40-й день після свого воскресіння вознісся на небо, на 50-й зіслав Святого Духа на своїх апостолів. Період від Воскресіння до Зіслання Святого Духа в Церкві називається П’ятдесятницею. Він має свою структуру і включає в себе три великих свята. Про це розповідає о. Василь Рудейко, доктор богослов'я, заступник голови Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, священик храму Священномученика Климентія Шептицького у Львові. Add a comment

Читати далі: «П’ятдесятниця - період очікування дару Святого Духа»

 

«Людина за життя переходить кілька етапів любові» - Андрій САПЕЛЯК, 94 роки, єпископ

Субота, 24 травня 2014, 12:06

Коли від'їжджав до Італії, мати вишила рушника червоними та чорними нитками. На ньому слова: "Щирою рукою рушник вишивала та щастя у Бога для тебе благала". Того рушника зберігаю досі.

Я виїхав із дому 18-річним, а повернувся в Україну, коли мені виповнилося 79. Об'їздив півсвіту, але марив поверненням на батьківщину.

Add a comment

Читати далі: «Людина за життя переходить кілька етапів любові» - Андрій САПЕЛЯК, 94 роки, єпископ

   

Сторінка 61 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/