Головна

Зірка, що не згасне

Субота, 15 липня 2017, 17:49

ap4003766_articoloУ контексті поминання світлої пам’яті Блаженнішого Любомира, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, з нагоди сорокового дня після його відходу до вічності, пропонуємо вашій увазі репортаж, приготований студенткою Школи Журналістики УКУ Олесею Бідою під час стажування у Ватиканському Радіо.

В Італії світлої пам’яті Блаженніший Любомир Гузар провів тривалий період свого життя. Тут він почав тісно співпрацювати з Йосифом Сліпим і був його дорадником, керував монастирем, викладав в університетах і їздив світом з місіями. Ми вирішили зібрати у Римі спогади тих, хто співпрацював з Блаженнішим.

Add a comment

Читати далі: Зірка, що не згасне

 

Такі люди і на небі потрібні… 40 днів без Совісті Нації

Вівторок, 11 липня 2017, 13:50

1498901563_33Пишу про кардинала Любомира ГУЗАРА трішечки раніше ніж в 40-вий день по смерті Великого ієрарха. Сподіваюся, що читач поступово добереться до цього матеріалу. Я ж маю мету: показати виключно свої враження від зустрічей з особистістю після смерті якої (31 травня) багато українців відчули себе сиротами.

Доля зводила мене з БЛАЖЕННІЙШИМ неодноразово. Останній раз запам’ятався особливо. Це трапилося незадовго до святкування Пасхи – 12 квітня, 2017 року, у середу. За пару днів до цього, я подзвонив помічнику кардинала, отцю Миколі, і поцікавився, чи можна сподіватися на розмову?

Add a comment

Читати далі: Такі люди і на небі потрібні… 40 днів без Совісті Нації

 

40 днів без Патріарха

Неділя, 09 липня 2017, 22:04

z1499626419a14iВже 40 днів без Патріарха. Мабуть, багато хто з нас відчуває пустку. Похоронні відправи глибоко зворушили учасників і тих сотень тисяч, які за ними слідкували по інтернету і телебаченню. Поки вони тривали, Блаженніший Любомир нaче був з нами, навпаки, ще навіть більше був у словах і спогадах, а тепер ми гостро відчуваємо його відсутність. Я її відчуваю.

В моєму житті Любомир Гузар був присутній більше, ніж 50 років. Тобто завжди був. Він був душпастирем на Союзівці, куди я малим з батьками їздив літом відпочивати, в семінарії при УКУ в Римі він був нашим духівником і моїм сповідником, а потім в Україні я удостоївся бути в колі його співпрацівників і радників протягом 20 років.

Add a comment

Читати далі: 40 днів без Патріарха

   

«Для нас він був учителем гідності»

Неділя, 09 липня 2017, 20:59

CRW_08219 липня в УГКЦ спогадують сороковий день після смерті великого батька і вчителя - Блаженнішого Любомира, Верховного Архиєпсикопа-емерита УГКЦ. Того дня у крипті Патріаршого собору, де поховано Блаженнішого Любомира, було відслужено Панахиду.

У недільній проповіді цього дня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав наголосив, що саме цими днями ми стараємося зберегти його духовну спадщину, пригадати всі особисті відчуття і переживання від спілкування з ним.

Add a comment

Читати далі: «Для нас він був учителем гідності»

 

Учені довели: молитва зміцнює сім'ю

П'ятниця, 07 липня 2017, 10:40

couple-prayingНерідко ствердження, що «вчені (щось) довели», стосуються дивних речей на кшталт впливу кольору світла на швидкість перетравлювання їжі, але бувають і такі відкриття, що підтверджують істинні, давно знані віруючим моменти.

Релігійні практики — за умови, що їх виконують разом, — можуть позитивно впливати на тривалість подружнього зв’язку.

Add a comment

Читати далі: Учені довели: молитва зміцнює сім'ю

   

Сторінка 20 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/