Головна

Патріарх Йосиф Сліпий: крізь терни до зірок

Четвер, 07 вересня 2017, 14:36

6597123456Цього річ ми відзначаємо 125-ліття з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого, ісповідника віри, в’язня сталінських лагерів, українця-патріота, незламного оборонця і будівничого Церкви, видатного вченого-богослова. А сьогодні день Його відходу по вічну нагороду до Господа, день його спочинку.

18 довгих років Блаженніший терпів голод і холод, тяжкі хвороби і моральне приниження, знущання кадебістів у сталінських лагерях. Він вижив і не зламався, навпаки – став сильнішим! Після звільнення зі сталінських лагерів немолодий уже митрополит Йосиф Сліпий зробив стільки, що іншим треба би було ціле життя. Add a comment

Читати далі: Патріарх Йосиф Сліпий: крізь терни до зірок

 

Як дисциплінувати дітей: 7 побожних вказівок св. Дона Боско

Вівторок, 05 вересня 2017, 16:27

bosco-with-children-blessing1Одне з найскладніших питань у вихованні дітей — це знати, як і коли їх прикликати до порядку. Що мають зробити батьки (або вчитель), коли дитина пречудово вміє поставити виклик найтяжчого калібру і здається, що жодні засоби не діють?

Ми звернулися до святого Йоана Боско. Можна його називати Дон Боско, на знак поваги.

Дон Боско прекрасно знає, через що ти зараз проходиш, бо він присвятив усе своє життя формуванню характерів молодих збунтованих хлопців. Він приймав сотні вбогих підлітків, виховуючи їх і віддаючи всю свою енергію, аби перемінити тих хлопців у людей праведних, які би служили вищому благу в суспільстві.

Add a comment

Читати далі: Як дисциплінувати дітей: 7 побожних вказівок св. Дона Боско

 

«Слухайте свою дитину»

Неділя, 03 вересня 2017, 13:42

1435323_14806141 вересня владика Борис Ґудзяк, єпископ Української греко-католицької церкви та президент Українського католицького університету, прочитав лекцію про виклики української освіти на території !FESTrepublic на вул. Старознесенській.

ZAXID.NET публікує найцікавіші моменти із лекції владики.

***

Я вже не викладаю в університеті, не займаюся освітою, можу тільки збоку споглядати за процесами як єпископ. Ми знаємо, що кожне зусилля вишколювати і виховувати, яке виходить від серця - це неоціненний вклад в наше життя. У Львові є 120 тисяч студентів, якщо додати всіх школярів та освітян, думаю це буде найбільший сектор львівської громади. Це означає, що ми живемо у шкільній республіці. Тому дуже важливо, щоб ми задумувалися над нашим духовним життям, шукали консенсусів, співпраці, здорової конкуренції у пошуку відповідей на те, яким повинно бути виховання у ХХІ столітті.

Add a comment

Читати далі: «Слухайте свою дитину»

   

Зі слова Блаженнішого Святослава на свято Успення Пресвятої Богородиці

Понеділок, 28 серпня 2017, 10:17

maxresdefaultЗ нами Ковчег Нового Завіту у мандрівці до свободи

«Не бійся, бо я буду з тобою».

Ми можемо сьогодні з певністю сказати, що наш народ – від сходу до заходу і від півночі до півдня – є в прощі. Ми подорожуємо, ідемо вперед, подібно як колись Божий люд під проводом Мойсея подорожував пустелею. Цей народ ішов від рабства до свободи, від смерті до життя, з дому неволі до обітованої землі. Однак як багато непевності стояло перед тим народом, який відважився піти на голос Божий у цю дорогу. У книзі Виходу ми читаємо, що коли Господь Бог покликав Мойсея і доручив йому вести свій народ цією мандрівкою, Він сказав йому такі слова: «Не бійся, бо я буду з тобою». Мойсей мав багато непевності і страху, тому що мав стати перед обличчям грізного фараона, який нищив його людей, вбивав первенців Ізраїля.

Add a comment

Читати далі: Зі слова Блаженнішого Святослава на свято Успення Пресвятої Богородиці

 

Успення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці й Приснодіви Марії

Неділя, 27 серпня 2017, 20:08

KoimisiTisTheotokou13"Величаємо Тебе, Пренепорочна Мати Христа Бога нашого, і славимо Твоє всеславне Успення"

Величання празника

Предавній, загальний і глибокий культ Пресвятої Богородиці у Східній Церкві залишив особливий слід передусім на нашому літур­гійному році. Церковний рік не тільки багатий на різні Богородичні празники, але він також ними починається і завершується, його починає празник Різдва Пресвятої Богородиці, а завершує її славне Успення, що в наших літургійних книгах має таку величну назву — Успення Пресвятої славної Владичиці нашої Богородиці і Присно­діви Марії. Хоча празник Успення нагадує нам про сумну подію смерти, все-таки він належить до радісних празників. Богослуження праз­ника Успення повне радісних і веселих гимнів. Цього дня свята Церква радіє, бо Пресвята Богомати з тілом і душею перейшла з туземного життя до вічної слави Свого Сина, та що з її Успенням ми одержали в небі могутню Заступницю і Покровительку. Тож погляньмо на її чудесне Успення та на установлення празника Успення. Add a comment

Читати далі: Успення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці й Приснодіви Марії

   

Сторінка 18 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/