Головна

Три типи мучеництва, що ведуть до небесної нагороди

Середа, 01 листопада 2017, 22:43

tri_tipi_muchenictvaСлово «мученик» (англ. martyr) походить від грецького слова «martyr» і означає свідка, котрий свідчить факт, про який він дізнався із власного досвіду. В християнському використанні це слово спочатку застосовували до апостолів, котрі були безпосередніми свідками життя Ісуса Христа і Його воскресіння.

Пізніше, впродовж перших століть існування Церкви, значення цього терміну розширили і використовували на позначення тих святих чоловіків і жінок, котрі давали свідчення Христа, проливаючи свою кров. Як йдеться в Катехизмі Католицької Церкви, «Мучеництво є найвищим свідченням істинності віри; це свідчення аж до смерті.

Add a comment

Читати далі: Три типи мучеництва, що ведуть до небесної нагороди

 

«Не шукаймо собі інших месій, бо в Бозі є наша сила, віра і перемога!»

Субота, 21 жовтня 2017, 10:47

img_1173_23f87Кожен християнин має поставити собі запитання: хто такий християнин сьогодні? Тепер ми живемо в непростому світі, наповненому викликами практично в усіх інституціях. Саме тому ми маємо об'єднуватися між собою та, насамперед, із Богом! Адже Він є набагато ближче, ніж ми собі думаємо. Про це говорив Блаженніший Святослав у четвер, 19 жовтня, під час Служби Божої в катедрі Пресвятої родини в Лондоні. Із ним співслужили владики Гліб (Лончина) та Володимир (Ґруца).

Add a comment

Читати далі: «Не шукаймо собі інших месій, бо в Бозі є наша сила, віра і перемога!»

 

«Під Покровом» лунав давній церковний спів

Четвер, 19 жовтня 2017, 21:11

22448487Фестиваль давнього церковного співу «Під Покровом», який організував Львівський літургійний центр «Передання», став особливою й неповторною сторінкою фестивального життя Львова. Свідченням тому була велика кількість хорових колективів з різних міст України, різні локації, знамениті храми та насичена програма кожного фестивального дня.

Фестиваль давнього церковного співу “Під Покровом” тривав впродовж 13-15 жовтня 2017 у ясні сонячні дні львівської осені. Ці дні, сповнені радісного, трепетного і піднесеного співу, достойно зодягнули в звукові шати одне із найбільших шанованих в Україні церковних свят – Покрову Пресвятої Богородиці. Це празник також усіх воїнів та захисників України, можливо тому, в цей день молитва мала бути не лише промовлена, але й натхненно проспівана, адже українське військо, і вся наша країна потребує тепер особливого заступництва та милостей Пресвятої Богородиці.

Add a comment

Читати далі: «Під Покровом» лунав давній церковний спів

   

«Українці більші євро-оптимісти, аніж самі мешканці Євросоюзу», - Глава УГКЦ італійському виданню Agensir

Середа, 18 жовтня 2017, 08:06

shevchuk_cnsЗ ініціативи єпископів країн Євросоюзу вкінці жовтня у Ватикані буде відбуватися міжнародна зустріч на тему: «Переосмислення Європи – внесок християн у майбутнє європейського проекту». З цієї нагоди кореспондент офіційного інтернет-видання Єпископської конференції Італії Agensir поспілкувалася з Блаженнішим Святославом про східноєвропейські погляди на майбутнє Європи.

Add a comment

Читати далі: «Українці більші євро-оптимісти, аніж самі мешканці Євросоюзу», - Глава УГКЦ італійському виданню Agensir

 

Глава УГКЦ: «Треба, щоб справа українсько-польського примирення стала частиною християнської культури Польщі і України»

Понеділок, 16 жовтня 2017, 09:42

22449785_У неділю, 15 жовтня, у Києві відбулося урочисте відкриття вулиці Івана Павла ІІ. Відкриттю передувала Свята Меса в костелі Святого Миколая (вул. Велика Васильківська, 75), яку з владикою Віталієм Кривіцьким, Єпископом Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні, та владикою Михайлом (Колтуном), Єпархом Сокальсько-Жовківським УГКЦ, відслужив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

У святковій події взяли участь: Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, представники Польського сейму, Надзвичайний і Повноважний посол Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч, українські політики, представники влади та громадські діячі.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ: «Треба, щоб справа українсько-польського примирення стала частиною християнської культури Польщі і України»

   

Сторінка 16 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/