Головна

Спільнота

Що треба знати про гроші новоспеченій сім’ї? Поради фахівця

Вівторок, 12 вересня 2017, 14:51

familia-orcamento-dinheiro-cЯкщо ви думаєте. що у вас все вийде, то ви праві; якщо ви думаєте, що у вас нічого не вийде – ви також праві. Але тільки ви визначаєте, в чому ви хочете бути праві.

Перш, ніж говорити про бюджет і управління фінансами, варто згадати про базовий закон: гроші, духовність і психологія – це взаємопов’язані речі.

Фінансова грамотність – це, насамперед, сукупність якихось звичок.

Add a comment

Читати далі: Що треба знати про гроші новоспеченій сім’ї? Поради фахівця

 

Не можна хотіти дітей за всяку ціну.

Четвер, 07 вересня 2017, 20:26

1504724698_17.07_copy_copy_copyЯкщо подружжя за будь яку ціну хоче дітей - це вже патологія з точки зору психолога. Це відхилення особистості, це вже і гріх, і пристрасть. Саме тому, що діти не є сенсом шлюбу і сенсом життя людини. Сенсом життя людини є вона сама, її безсмертна душа. На жаль, дуже часто подружжя хоче «дітьми» закрити пролом в своєму подружньому існуванні. Вони хочуть за рахунок народження дітей вирішити якусь свою подружню проблему. А цього ніколи не можна робити. Якщо подружжя не люблять один одного, у них немає миру, вони не можуть дружити, вони не вміють налагодити відносини, то народження дітей нічого їм не додасть, навпаки може ускладнити, віддалити їх один від одного. Коли народжується дитина, дружина повністю перемикається на дитину. Чоловік починає ревнувати. Виникає причина для ще одного конфлікту.

Add a comment

Читати далі: Не можна хотіти дітей за всяку ціну.

 

Чи варто змушувати дітей іти до церкви?

Середа, 06 вересня 2017, 10:50

kaktam_krovinochka_002Наш 16-річний син відмовляється відвідувати церкву разом з нами і каже, що він досить дорослий, щоб вирішити за себе, чи йому йти чи ні. Я боюся примушувати його в цій ситуації, бо не хочу, щоб він виріс ненавидячи церкву, але мене дуже засмучує те, що він більше не має бажання йти туди сам. Маю я залишити все як є чи все ж наполягати далі? (Джулія).

Дорога Джуліє!

Ви не можете змусити людину любити щось, але ви можете змусити людину зробити щось, особливо якщо ця особа – ваша дитина, яка живе під вашим дахом. Якщо би сьогодні ваш 16-річний син прийшов до вас і сказав, що хоче покинути школу, оскільки він відчуває, що знову ж таки, він достатньо дорослий, щоб прийняти таке рішення для себе, чи ви боїтеся виправити таку проблему?

Add a comment

Читати далі: Чи варто змушувати дітей іти до церкви?

   

Як стати успішним: 5 порад від Патріарха

Понеділок, 04 вересня 2017, 13:00

articleimageБлаженніший Святослав (Шевчук) очолив Українську греко-католицьку церкву в 41-річному віці, будучи при цьому наймолодшим єпископом УГКЦ. Під час розмови з Tvoemisto.tvБлаженніший дав кілька порад для молоді, як стати успішними людьми та не зупинятись на досягнутому.

Усе те, що я міг зробити у своєму житті, воно є більше справою і ділом Божим, аніж моїм особистим. Я не відчуваю, що власними зусиллями чогось досягнув. Те, що я є главою Церкви, це є Божий дар, який мені Господь-Бог дав абсолютно незаслужено. Я понині не розумію, чого владики мене, наймолодшого серед них, обрали главою нашої Церкви.  Але все ж таки кілька порад, як стати успішною людиною, я би міг дати.

Add a comment

Читати далі: Як стати успішним: 5 порад від Патріарха

 

100 коротких порад для покращення подружніх стосунків

Субота, 02 вересня 2017, 11:57

family-silhouette-3Досвідчений консультант з подружніх стосунків Норман Райт пропонує випробувані поради, як повернути романтику і радість до подружнього життя та утримати їх.

1. Зміцнюйте впевненість вашого чоловіка і заохочуйте до діяльности, даючи зрозуміти, що ви його потребуєте і цінуєте.

2. Чоловіки схильні приймати все буквально. Коли ви про щось просите свого чоловіка, починайте зі слів «Зроби будь ласка…» замість «Чи не міг би ти? ..» Він зрозуміє, що ви потребуєте допомоги, а не просто ставите гіпотетичне запитання.

Add a comment

Читати далі: 100 коротких порад для покращення подружніх стосунків

   

Сторінка 16 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/