Головна

Спільнота

Чому двоє різних Пап рекомендують прочитати книжку «Володар світу»?

Неділя, 15 жовтня 2017, 22:41

gugugagaДистопічний роман Роберта Г’ю Бенсона 1907 року, здається, є пророчим

Цей дещо похмурий апокаліптичний роман, який часто ігнорували з часу публікації в 1907 році, отримав рекомендацію, про яку можуть лише мріяти автори бестселерів: духовний лідер усього світу говорить про те, що цю книжку варто прочитати. І не лише теперішній Папа, але і його попередник.

Add a comment

Читати далі: Чому двоє різних Пап рекомендують прочитати книжку «Володар світу»?

 

10 речей, які ви маєте дізнатися від священика про депресію

Вівторок, 10 жовтня 2017, 22:39

depressУ мережі почався новий флешмоб – #faceofdepression. Його мета – показати, що людська депресія – це доволі неочевидний для сторонніх факт. І навіть якщо ви, або хтось із ваших близьких, щиро посміхаєтеся на фото та чудово проводите час із родиною та друзями, це зовсім не є підставою стверджувати, що у вас все добре. Багатьох людей, навіть тих, які постають перед вами з радісними обличчями на світлинах, від самогубства віддаляють усього лише кілька днів, або й годин.

Add a comment

Читати далі: 10 речей, які ви маєте дізнатися від священика про депресію

 

Гідність дитини в цифровому світі

Субота, 07 жовтня 2017, 09:14

RV28772_Articolo«Життя кожної дитини є унікальним, важливим та цінним і кожна дитина має право на гідність та безпеку. Однак, глобальне суспільство сьогодні суттєво недопрацьовує у захисті своїх дітей. Мільйони неповнолітніх зазнають насильства та є використовуваними найтрагічнішими та невимовними способами, в безпрецедентному обсязі, в усьому світі», – цими словами розпочинається Римська Декларація, якою завершився Міжнародний Конгрес «Child Dignity in the Digital World» (Гідність дитини в цифровому світі), що від 3 до 6 жовтня 2017 року відбувався в Папському Григоріянському Університеті у Римі. З нагоди завершення Конгресу Папа Франциск прийняв учасників на приватній аудієнціі в апостольському палаці, під час якої йому було вручено текст даної Декларації. Add a comment

Читати далі: Гідність дитини в цифровому світі

   

«Дайте суспільству вирости у свободі»

Четвер, 05 жовтня 2017, 19:29

top_1-12Це звернення Групи – перше після відходу у вічність Блаженнішого Любомира Гузара. Він був становим хребтом Ініціативи «Перше грудня», її духовним орієнтиром, – як і світлої пам’яті Євген Сверстюк та Богдан Гаврилишин. Ці люди були джерелом натхнення для всього нашого народу, і ми просимо Бога воздати їм сторицею за їхню з честю виконану місію. Так, ми всі розуміємо: нам їх бракуватиме. Проте, поряд із тим, ми закликаємо всіх в українському суспільстві підняти естафетні палички, які випали з їхніх рук. Адже головне мотто нашої Групи – «піднесення гуманітарно-духовних цінностей над короткозорим економічним зиском та політичною доцільністю» – залишається актуальним і сьогодні.

Add a comment

Читати далі: «Дайте суспільству вирости у свободі»

 

Зіновій Красівський – яскравий приклад борця за церкву

П'ятниця, 22 вересня 2017, 09:56

antoniv_krasivsky20 вересня українці вшановують день пам’яті великого поета, літератора, дисидента, релігійного та політичного діяча Зіновія Михайловича Красівського. Це була велична постать сильного чоловіка та борця, котрий з вірою та наполегливістю боровся за відродження своєї Батьківщини та легалізацію Української Греко-Католицької Церкви. Його життя – це вічна служба бідним та скривдженим людям, це незламність та постійна невгамовність духа, це велика сила, енергія та оптимізм.

Add a comment

Читати далі: Зіновій Красівський – яскравий приклад борця за церкву

   

Сторінка 15 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/