Головна

Спільнота

Як українців робили атеїстами: державна політика проти релігії у перші десятиліття радянської влади

П'ятниця, 10 листопада 2017, 10:33

6985478Релігійні традиції і практики українців формувалися століттями, вкорінювалися у народну свідомість, становили основу світоглядних уявлень людини про добро і зло, моральні цінності. Православна церква історично утвердилася на етнічних українських землях, які опинилися у складі Російської імперії. Докорінні зміни у її становищі відбулися після жовтневого перевороту і утвердження влади більшовицької партії, в програмних засадах якої не було місця релігійним цінностям. Атеїзація суспільства – як складова антирелігійної стратегії більшовиків – тривала впродовж усіх десятиліть радянської влади, набуваючи різних форм та інтенсивності.

Add a comment

Читати далі: Як українців робили атеїстами: державна політика проти релігії у перші десятиліття радянської влади

 

Три ранкові звички, які можуть зіпсувати увесь день

Понеділок, 06 листопада 2017, 20:24

tri_rankТебе ніколи не дивувало куди так швидко зникають усі твої ранкові добрі наміри? Не встиг встати з ліжка, а вже «щось пішло не так»… Ти можеш навіть не здогадуватись, що твоє позитивне налаштування на початку дня можуть руйнувати твої звички.

Ось три способи зіпсувати свій день з самого початку:

1. Перевіряти з самого ранку електронну скриньку і стрічку соцмереж

Add a comment

Читати далі: Три ранкові звички, які можуть зіпсувати увесь день

 

5 фраз, які допоможуть твоїй дитині стати більш впевненою

Четвер, 02 листопада 2017, 17:31

5_frazyakiЦі прості вирази є вирішальними для формування характеру…, а ще є такі, яких слід уникати за будь-яких обставин

Впевненість – це ключ до здорового розвитку особистості дитини. Від найменшого віку дитини, вчинки і слова батьків є вирішальними для того, щоб допомогти збудувати цю впевненість. Перший крок - це заохочувати дитину освоювати новий досвід, випробовувати те, що раніше було для неї недосяжним, однак не занадто небезпечне і не занадто легке. Здобуваючи впевненість, дитина розвиватиме дух відваги, любові та ентузіазму, дарований їй Богом. Завдяки цій впевненості, навіть найменші з дітей зрозуміють, що вони здатні зробити як самі, так і з допомогою інших.

Add a comment

Читати далі: 5 фраз, які допоможуть твоїй дитині стати більш впевненою

   

Як взаємодіяти із зухвалою дитиною

Понеділок, 23 жовтня 2017, 11:11

6697945Увечері, після важкого робочого дня ви стоїте в черзі в касу продуктового магазину, а ваш трирічний малюк вирішує дати вам шльопанця журналом з вітрини, тому що ви відмовили йому купити шоколадний батончик. Учора він змив в унітаз великий фрагмент пазла, що, звісно, призвело до засмічення. Цей список можна було б продовжити. В якийсь момент у вас виникає запитання, як так вийшло, що ваш милий хлопчик перетворився на такого нестерпного маленького розбійника!

Не варто надто перейматися з цього приводу. Адже як тільки ви зрозумієте, чому діти проявляють подібну поведінку, ви зможете скористатись відносно простими стратегіями, щоб розкрити їх позитивні сторони характеру.

Add a comment

Читати далі: Як взаємодіяти із зухвалою дитиною

 

70-ті роковини операції «Запад»

Субота, 21 жовтня 2017, 15:28

-Операція «Запад» – одна з наймасовіших і короткотермінових сталінських депортацій цивільного населення Західної України з метою знищення «соціальної бази» українського визвольного руху. Виселенню підлягали за попередньо складеними списками члени родин оунівців та повстанців.

Add a comment

Читати далі: 70-ті роковини операції «Запад»

   

Сторінка 14 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/