Головна

Спільнота

Українська духовна висота

П'ятниця, 02 серпня 2013, 12:46

«А я піду за ВОЛЮ проти рабства, Я виступлю за ПРАВДУ проти вас!» Л. Українка. «У катакомбах»

Історія її життя могла б стати основою для величної драми. Але могла б прислужитись і найсвітлішій поезії во славу міці духу людського.

Add a comment

Читати далі: Українська духовна висота

 

Ціннісні засади української родини

Неділя, 21 липня 2013, 20:51

Витоки української сім'ї простежуються на нашій території ще з доби раннього палеоліту (приблизно 200 тис. років до Хр.), а на думку М. Грушевського, чіткі форми сімейного союзу в Україні виразно виступають в індоєвропейську епоху. Хліборобське життя стародавніх українців впливало на родинний устрій. Осідлість, стабільний прибуток від праці на землі, чим переважно займалася жінка, робили матір головною особою родини і надовго закріпили тут елементи матріархату.

Add a comment

Читати далі: Ціннісні засади української родини

 

Мирослав Маринович: "Політичні лідери повинні захищати життя і чинити мир, а не розпалювати війну"

Середа, 03 липня 2013, 11:02

Панахида за упокій душ польських та українських жертв Волинської трагедії 1943-го, яку 27 червня очолив Блаженніший Патріарх УГКЦ Святослав Шевчук у варшавському храмі отців-василіян у присутності президента Польщі Броніслава Коморовського та інших високопосадовців цієї держави, відродила одну історичну особливість, пов'язану із греко-католицькими ієрархами. У минулому і митрополит Адрей Шептицький, і патріарх Йосип Сліпий виступали на міжнародному рівні не лише як первоієрархи, а й як етнархи - особи, які, крім Церкви, представляють іще й увесь народ. Цього разу роль такого етнарха відіграв Патріарх Святослав.

Add a comment

Читати далі: Мирослав Маринович: "Політичні лідери повинні захищати життя і чинити мир, а не розпалювати війну"

   

«Заохочую вас бути в контакті один з одним…», - Блаженніший Любомир

Понеділок, 01 липня 2013, 20:23

«Сьогодні існує багато сучасних засобів комунікації, які значно полегшують спілкування. Гадаю, потрібно їх використовувати. Адже, коли ми думаємо разом і обмінюємося власними думками та досвідами, ми стаємо сильнішими і, відповідно, можемо більше зробити для Церкви і свого народу. Заохочую вас через ці сучасні засоби комунікації бути в контакті один з одним: в контакті думок та діл», - закликав молодіжних лідерів Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, під час Форуму молодіжних лідерів УГКЦ, що відбувся 28-30 червня у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: «Заохочую вас бути в контакті один з одним…», - Блаженніший Любомир

 

Велика країна малих людей

Субота, 22 червня 2013, 21:42

Україна – це велика країна! Таке гасло в останні роки часто звучить у наших ЗМІ.

Україна багата своєю природою: безкраїми полями, горами, морями й озерами, дорогоцінним чорноземом, природними мінералами, - старовинною самобутньою історією, прекрасними архітектурними пам’ятками, визначними науковцями та творцями в різних ділянках культури, суспільними діячами, державними мужами і полководцями.

 

Add a comment

Читати далі: Велика країна малих людей

   

Сторінка 70 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/