Головна

Історичні постаті у християнстві

Дні Преподобної Матері Йосафати. Початок був звичайний… Йосафата насамперед була дитиною.

Вівторок, 17 листопада 2015, 22:11

61498Ти сотворив моє нутро, ти мене виткав в утробі матері моєї. Хвалю тебе, що сотворив мене так дивно: діла твої предивні, ти душу мою знаєш вельми добре. Псалом 139, 13-14

Надворі стояла пізня осінь 1869 року. Це було 20 листопада, саме п’ятниця. Ніхто не пам’ятає яка тоді була погода: дощова чи сонячна, можливо, вже й сніжком припорошувало, - а в родині Якова та Ксенії це був справді сонячний, теплий і дуже радісний день. У сім’ї на світ народилася ще одна донечка, якраз перед днем Святого Архистратига Михаїла, тому вирішили, що її хресне ім’я буде Михайлина. Ніхто не знав, ким виросте дівчинка,  але всі дуже тішилися, що на землі появилася ще одна людина – дарунок Творця та вияв Його благословення.

Add a comment

Читати далі: Дні Преподобної Матері Йосафати. Початок був звичайний… Йосафата насамперед була дитиною.

 

«Великомученик Димитрій Солунський – свідок перемоги Христа над смертю»

Понеділок, 09 листопада 2015, 13:56

maksym_tymo_08Літургійні тексти називають мучеників «добропобідними», «преславними» або «всехвальними». Такі найменування говорять про важливе місце мученицького подвигу для церковної свідомості і віри. Одним із найбільш відомих і шанованих Церквою є святий великомученик Димитрій, який постраждав за Христа на початку IV століття у Солуні.

Розповідає Максим Тимо, греко-католицький літургіст, викладач УКУ.

Add a comment

Читати далі: «Великомученик Димитрій Солунський – свідок перемоги Христа над смертю»

 

«Андрей Шептицький великий незнаний»

Середа, 28 жовтня 2015, 13:16

7987У столиці України, 27 жовтня 2015 р., у Будинку Вчителя, презентували вражаючу фотодокументальну виставку присвячену Митрополиту Андрею Шептицькому. Цим заходом урочисто розпочали святкування на державно-церковному рівні, тижня Митрополита Андрея Шептицького у Києві.

У відкритті виставки взяли участь: Владика Йосиф (Мілян) Єпископ-помічник Київський, Володимир В’ятрович, Голова Українського інституту національної пам’яті, Ігор Кулик, директор Галузевого державного архіву СБ України та Ярослав Файзулін, який урочисто провадив дійство, який є також співавтором даної виставки, а також запрошенні гості, які прибули щоб взяти участь в цій події.

Add a comment

Читати далі: «Андрей Шептицький великий незнаний»

   

Святий Йоан Павло ІІ, Папа

Четвер, 22 жовтня 2015, 21:35

286622 жовтня Церква відзначає літургійний спомин святого Йоана Павла ІІ. Він очолював Апостольський Престол 27 років – це третій за тривалістю понтифікат в історії Церкви.

Він став першим Папою Римським, який відвідав синагогу і виступив у протестантській церкві, який ввійшов у мечеть і зробив офіційний візит у православну країну, який побував на рок-концерті і футбольному матчі, який вибачився за гріхи Католицької Церкви.

Add a comment

Читати далі: Святий Йоан Павло ІІ, Папа

 

Фаїна Ляхер – християнка Анна й монахиня Марія. Історія з підпілля і глибин душі

Вівторок, 06 жовтня 2015, 09:42

5Якщо б мене запитали, чого варто повчитися в цієї жінки, я би відповіла:«Навчитися просто йти далі». Це не майстерність, не риси, не вміння. Це – величезна потреба, коли в тебе більше нічого не залишається – усі варіанти названі, всі сподівання і надії розвіяні, все минуло й тобі від цього не легше – просто йди далі! Можливо, це безглуздо, неправильно, оптимістично чи флегматично, можливо, тобі всі кричатимуть: «Приречений!», «Ганебний!», «Лицемірний!». То й що? Ти все одно йдеш далі, без зупинок, нехай і без орієнтиру, без компасу та карти. Якщо так треба, то вони з’являться згодом. Потрібно просто йти, ковтаючи сльози й людські погляди, бо довгий шлях потребує багато кроків… Тому треба вчитися ходити, вставати і йти, щоб це не було бажанням чи примхою, спокусою, а тільки неодмінною частиною твоєї людської сутності – йти далі. Add a comment

Читати далі: Фаїна Ляхер – християнка Анна й монахиня Марія. Історія з підпілля і глибин душі

   

Сторінка 20 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/