Головна

Історичні постаті у християнстві

Чому він зрадив Ісуса? 7 гіпотез щодо Юди

Четвер, 21 квітня 2016, 16:25

5Юда зрадив Ісуса, тому що так веліла йому… його дружина. А та дружина то «зла жінка була».

Згідно з ефіопським «Мучеництвом Пилата», дружиною Юди була… сестра Варавви. Ще інші спекулюють, нібито Юда ревнував Марію Магдалину, яка була без пам’яті закохана в Ісуса і не давала Юді жодної надії. Він же таємно кохав її і не міг дивитися на те благоговіння.

Зрада Юди була, безперечно, болісною для інших апостолів. Людина, яку вони вважали другом, товариш спільних мандрівок видав Ісуса. Вони повинні були з цим фактом якось дати собі раду, позаяк не мали змоги запитати його, чому ж саме він зрадив. Юда повісився одразу після арешту Вчителя. Апостолам залишалося покладатися на свої власні здогадки. І до сьогодні ніхто не знає відповіді на це питання. Проте існує кілька гіпотез. Add a comment

Читати далі: Чому він зрадив Ісуса? 7 гіпотез щодо Юди

 

Андрей Шептицький про сповідь

Вівторок, 29 березня 2016, 21:49

379890Коли ж сповідаєшся, брате, то вже все скажи, усі рани душі відслони, усі мерзенні вчинки витягни на верх, хоч би вони десь на дні душі були закриті й від п'ятдесяти літ. А коли найдеш у своїй душі тяжкий гріх, коли найдеш гріх несповіданий, закритий зі страху чи зі стиду, то вже конечно поправ усі свої сповіді, скажи всьо, що лишень пам'ятаєш! Бо хто знає, чи ця твоя сповідь не буде послідною в твому житті! Не знати чи дочекаєшся літа, чи діждеш Успення Богородиці.

Add a comment

Читати далі: Андрей Шептицький про сповідь

 

Свята Анна

Вівторок, 22 грудня 2015, 11:14

svjata-anna-1Чи помічали ми як часто нам хочеться пришвидшити здійснення мрії! Як нам хочеться дістати все й відразу! Читаємо казки про джинів, хочемо миттєвого сповнення бажань. А чекати? Лопає терпіння. Впадаємо в розпач у кращому випадку, у гіршому – в депресію. З цього приводу в естонців є хороше прислів’я: «Риба клює у того, хто чекає”.

За тривале терпіння і незрадливість Слову Божому є, як правило, гарний результат. Чи достатньо  ми є вірними меті — яка об’єднує всіх людей на планеті: добру відповідь дати на Страшному Суді, прийти до Бога в розкаянні за гріхи, з чистим сумлінням?

Яскравим прикладом довготерпіння для сучасної людини є життя праведної Анни – бабусі Ісуса Христа.

Add a comment

Читати далі: Свята Анна

   

Апостол Андрій

Неділя, 13 грудня 2015, 01:36

apostol_Andriy_Pervozvannyy_01Наш український народ має багаті традиції — кожна пора року була сповнена для українців різними святкуваннями, звичаями, обрядами. Особливо багатою в цьому відношенні була зима, коли господарі не були зайняті роботами на своїх полях, а більше часу проводили в домівках із своїми родинами. Саме в такий час у церковному житті звершується вшанування пам’яті святого, котрий має особливе значення для Церкви Христової в Україні. 13 грудня за новим стилем православні українці вшановують святого апостола Андрія Первозванного.

Апостол Андрій походив із Вифсаїди — міста у Галілеї — північній частині Палестини, відомої родючістю земель та гостинністю жителів. В часі земного служіння Господа нашого Ісуса Христа в Палестині проживало досить багато греків, а тому й не дивно, що дехто із юдеїв носили імена грецького походження. Так і у святого апостола, про якого йде мова, грецьке ім’я: «Андрій» в перекладі на українську означає «мужній».

Add a comment

Читати далі: Апостол Андрій

 

Андрей Шептицький – спогади рабина Давида Кахане

Четвер, 26 листопада 2015, 14:13

lvov14bУродженець містечка Гримайлів, що на Тернопільщині, Давид син Шломо Кахане оселився у Львові в 1929 р. У той час викладав релігію у польських державних та єврейських приватних школах.

У 1930 році був обраний рабином прогресистської синагоги в центральному єврейському кварталі Львова, згодом очолив Науковий інститут вивчення ТаНаХу. У квітні 1936 року правління Львівської єврейської релігійної громади звернулось до міністерства військових справ Польщі з проханням призначити Давида Кахане помічником рабина для вояків-євреїв Львівського гарнізону.

Add a comment

Читати далі: Андрей Шептицький – спогади рабина Давида Кахане

   

Сторінка 19 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/