Головна

Історичні постаті у християнстві

Андрей Шептицький:10 фактів із життя

Понеділок, 10 жовтня 2016, 13:56

09_1Митрополит Андрей був відомим реформатором церкви, та це далеко не єдина його заслуга перед українським народом. Він розвивав кожну сферу суспільного життя українців,  причіплював Україні європейські цінності.

Факт 1. Походив з однієї з найбільш знаних у Львові родин – графів Шептицьких

Add a comment

Читати далі: Андрей Шептицький:10 фактів із життя

 

Свідчення про чудо за заступництвом о.Владислава Буковинського

Субота, 10 вересня 2016, 13:05

bukow_0111 вересня в Караганді буде зарахований до лику блаженних о. Владислав Буковинський, проповідник і апостол Середньої Азії в радянські часи. Беатифікація стала можливою завдяки чуду зцілення за заступництвом о. Владислава, офіційно визнаному Ватиканом. Людиною, якій допоміг Слуга Божий, був о. Маріуш Ковальський, настоятель парафії св. Андрія в Теміртау.

— Отче, якщо це можливо, чи не могли б Ви розповісти про чудо, яке сталося з Вами за заступництвом о. Владислава Буковинського?

Add a comment

Читати далі: Свідчення про чудо за заступництвом о.Владислава Буковинського

 

Свята, яка стала матір’ю для усіх знедолених світу

Четвер, 08 вересня 2016, 22:05

ArticleImaУ підземному переході, що веде до площі Святого Петра, на землі сидить чоловік. Він худорлявий, дуже охайний, говорить німецькою, кожного ранку та перед їжею він молиться в бік Святого Петра. Він нічого не просить, він там живе, бо зовсім не може ходити. Біля нього часто можна побачити сестру-монахиню, що усміхнено схилившись, тримає в руках телефон з гугл-перекладачем, намагається поспілкуватися і зрозуміти його. Вона вдягнута в білий одяг із синіми полосками, що одразу вказує на її приналежність до ордену сестер матері Терези.

Add a comment

Читати далі: Свята, яка стала матір’ю для усіх знедолених світу

   

Дон Луш Джерджі відкрив деталі «темної ночі душі», яку пережила свята Тереза Калькутська

Понеділок, 05 вересня 2016, 22:45

2mpjjj17y9k44kcskcЗа усмішкою святої Матері Терези часто ховалося велике страждання: про це розповів її біограф албанський священик Луш Джерджі, генеральний вікарій Католицької Церкви в Косово.

«Ця свята дуже багато страждала, вона бачила страждання і робила з них скарб: страждання, принесені в жертву Господу. Перш за все вона показала приклад того, як силою віри і натхненням любові можна йти вперед навіть у найважчих ситуаціях.

Add a comment

Читати далі: Дон Луш Джерджі відкрив деталі «темної ночі душі», яку пережила свята Тереза Калькутська

 

Любомир Гузар. Людина з янголом на плечі

Понеділок, 29 серпня 2016, 23:17

006c414-guzar-1050Це інтерв'ю записане ще до загибелі Павла Шеремета для проекту "Ядро нації", яке наразі в процесі запуску.

Цей текст мав його відкривати. Ми довго не публікували розмову, але вирішили більше не чекати.

* * *

"Пригадуєте, що Василь Стус писав своєму синові? "Бажаю, аби голуби сідали тобі на плечі". От Гузару вони точно сідають…", розповідає Мирослав Маринович.

Add a comment

Читати далі: Любомир Гузар. Людина з янголом на плечі

   

Сторінка 17 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/