Головна

Історичні постаті у християнстві

Український священик, який замерз з дітьми, виконуючи свій обов’язок милосердя

Четвер, 11 травня 2017, 20:19

2886996Маловідомий широкому загалу простий священик з Немирова Іван Кипріян мало чим відрізнявся від отців УГКЦ свого часу - початку 20 століття. Освічений, шляхетний він служив Богу та своєму народу. Помер мученицькою смертю разом з дітьми-в’язнями радянського табору. Дізнавшись, що дітей ведуть не на медичний огляд, а на страту, виготовив з цукру ангеляток і пробрався до тих дітей в клітку, щоб підтримати їх.

Add a comment

Читати далі: Український священик, який замерз з дітьми, виконуючи свій обов’язок милосердя

 

«Праведник народів світу»

Вівторок, 02 травня 2017, 14:05

383387232_0328b_8b4091 травня 1951 року о 21 годині 30 хвилин в ув’язненні у Владимирському централі помер Блаженний архімандрит Климентій Шептицький. Він був репресований радянською владою та перетерпів більше сорока допитів репресивних органів, але не зрадив своєї віри.

Блаженний Священномученик Климентій Шептицький, (17 листопада 1869 — 1 травня 1951) був архімандритом монахів Студійського уставу та рідним братом митрополита Андрея Шептицького.

Add a comment

Читати далі: «Праведник народів світу»

 

Йому вірили навіть ті, хто не мав віри…

Вівторок, 25 квітня 2017, 20:26

Ivan-Pavlo-IIПапа Іван Павло ІІ — одна з найвпливовіших постатей ХХ-го століття, його канонізували у рекордний час — лише за дев’ять років після смерті.

27 квітня 2014 року Івана Павла ІІ проголошено святим на площі Святого Петра у Ватикані.

Святіший Отець мав своє бачення папства. Завжди підкреслював, що важливо доторкнутися до кожної людини.

Add a comment

Читати далі: Йому вірили навіть ті, хто не мав віри…

   

Хто такий святий Валентин?

Вівторок, 14 лютого 2017, 20:45

StValentineСьогодні, 14 лютого, Церква також згадує і св. Валентина, римського священика, що жив у III столітті. Св. Валентин вважається покровителем людей хворих на епілепсію і нервовохворих, а також - лікарів, що працюють з такими людьми. Окрім цього, він є покровителем людей закоханих.

Це був час переслідування християн. З того часу відомі Акти мучеників. Ці акти християни читали на своїх молитвах і це їм додавало відваги, щоб мужньо вистояти проти переслідувачів.

У Римі на ринку відбувалися суди над християнами й на ці суди кожен міг прийти...

Одного разу туди також прийшов і християнський священик Валентин. Тут його схопили і також, нещадно б'ючи кийками, намагалися змусити зректись Христа. Але коли побачили, що немає бажаного результату - стяли його. І саме 14 лютого 269 року св. Валентин прийняв мученицьку смерть. Цей день є днем народженням святого для неба.

Add a comment

Читати далі: Хто такий святий Валентин?

 

Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною

Четвер, 22 грудня 2016, 09:51

c251b94b3bДавній і глибокий культ Пресвятої Богородиці, що є знаменною віхою Східної Церкви, виявляється у великій кількості Богородичних празників у нашому церковному календарі. Ті празники розказують нам найважливіші моменти з життя Божої Матері від її чудесного зачаття аж до її славного успення.

Святе Євангеліє не багато говорить про життя Пречистої Діви Марії, тож нічого дивного, що більшість Богородичних празників не основується на подіях святого Євангелія, а радше на християнській традиції та на оповіданнях апокрифічних книг перших віків. Сюди належить також і празник Зачаття, який наша Церква святкує 22 (9) грудня. Цей празник має окрему історію на Сході та на Заході.

Add a comment

Читати далі: Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною

   

Сторінка 16 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/