Головна

Історичні постаті у християнстві

Хто такий о. Єремія Ломницький?

П'ятниця, 03 листопада 2017, 22:55

lomnickiy_ieremiyaТакі імена наших душпастирів, як о. Єремія Ломницький, Блаженномученики Григорій Хомишин, Симеон Лукач та Іван Слезюк, які своїм життям засвідчили вірність Христові і його Церкві, повинні жити в серцях і в пам’яті вірних нашої Архієпархії та надихати до гідного християнського життя. Якщо про блаженномучеників ми вже неодноразово читали, то особа о. Єремії не є назагал дуже відомою. Але вже довший час в нашій архієпархії ми молимося за його прославу, тобто про залічення його до лику святих, оскільки він був першим ректором нашої Духовної Семінарії, 110-ліття заснування якої відзначаємо в цьому році.

Про нього висловилася свого часу Блаженна Йосафата Гордашевська, перша Сестра Служебниця, Співзасновниця Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії: «Знав Господь Бог потребу свого народу і вибрав одного чоловіка, котрий не боявся трудностей, не жалував праці і пожертвовання для слави Божої, котрий з великою надією на поміч Божу взявся до діла, і в своїх стараннях не спочив доти, доки не допровадив діла до кінця. Був се отець Єремія Ломницький – місіонер, василіянин».

Add a comment

Читати далі: Хто такий о. Єремія Ломницький?

 

Неопубліковане інтерв’ю о. д-р. Івана Музички про Патріярха Йосифа

Вівторок, 05 вересня 2017, 17:38

muzychkaПублікація цього інтерв'ю задумувалася ще у 2012 році і повинна була присвячена 120-літтю від дня народження патріарха Йосифа Сліпого. Саме тоді до мене звернулася журналіст Маріанна Кузан з проханням звернутися до о. Івана Музички, як до одного з найближчих співпрацівників Патріарха, щоб він уділив його. Йому тоді минув якраз 90 рік життя. О. Іван не дуже радо початково годився на це, але опісля, зваживше все, вирішив все ж таки відповісти на питання, які мені електронною поштою переслала згадана журналіст. Своє досить розлоге інтерв'ю о. Іван Музичка видрукував на своїй друкарській машинці і передав мені. А я в свою чергу зісканував його і переслав в редакцію. В силу певних незалежних обставин це інтерв'ю так не було опубліковане. Коли ж недавно я переглядав свій приватний архів, знайшов його і вирішив опублікувати як ще один цінний пам'ятник цього великого чоловіка і Христового воїна - о. Івана Музички. У ньому він розповідає не тільки про патріарха Йосифа, але й про своє життя і служіння. Нехай це інтерв'ю стане цінним його вкладом у справу пізнання та прослави великого Патріарха!

Add a comment

Читати далі: Неопубліковане інтерв’ю о. д-р. Івана Музички про Патріярха Йосифа

 

Як навчити дітей читати Біблію: 6 порад

Вівторок, 29 серпня 2017, 10:23

1503594298_girl-with-bibleМайже сім років я добровільно служу в недільній школі. Не буду брехати, це важка робота. З дітьми ви повинні бути готові до всього. Але це того варте, тому що ви стаєте важливою частиною введення молодих умів у життя і діяння Ісуса Христа.

Безумовно важливе те, що батьки справляють більший вплив на християнське життя своїх дітей, ніж будь-який учитель недільної школи.

Діти звертаються до своїх батьків за керівництвом, підтримкою і знаннями, особливо коли справа стосується питань віри. Тому, природно, дорослі повинні зробити читання і вивчення Біблії частиною свого повсякденного життя. Ось кілька порад, як заохотити дітей вивчати Святе Письмо. Add a comment

Читати далі: Як навчити дітей читати Біблію: 6 порад

   

Преподобний Отче Онуфрію, моли Бога за нас

П'ятниця, 18 серпня 2017, 12:11

p1alemЖиття святого Онуфрія вражає вірних своєю надзвичайністю. Святий Онуфрій був отцем пустиножителем, який майже все своє життя провів у єгипетській пустелі. Цей надзвичайний Угодник Божий був великим розподільником Божих ласк і потрібних благодатей.

Відомо, що Він народився у Персії та був сином перського царя. За переказами, батько Онуфрія довгий час не мав потомства, тому ревно молився, щоб Господь дарував йому сина. Після народження хлопчика, оповитий сумнівами батько, чи справді це його дитина, кинув його у полум'я. Та Ангел Господній не допустив нічого лихого дитині, і наказав батьку назвати сина Онуфрієм та віддати в монастир. Так, перебуваючи серед монахів, до трьох років Онуфрій годувався молоком лані.

Add a comment

Читати далі: Преподобний Отче Онуфрію, моли Бога за нас

 

Святі мученики Макавейські

Неділя, 13 серпня 2017, 19:39

much_makaveyГосподь Бог любив і благословляв ізраїльський народ. Але коли євреї забули правдивого Бога і почали покланятися ідолам, Господь тяжко карав їх, передусім руками поганських царів, що займали Палестину, руйнували міста, вбивали людей, забирали їх у неволю. Таке нещастя спало на ізраїльтян приблизно 166 року перед народженням Ісуса Христа, коли сирійським царем був Антіох Епіфан, який намагався примусити юдеїв перейти на грецьку поганську віру.

Add a comment

Читати далі: Святі мученики Макавейські

   

Сторінка 15 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/