Головна

Історичні постаті у християнстві

Празник Святого Первомученика Степана

Четвер, 09 січня 2014, 06:32

У Христовому Різдві ми бачили безконечну Божу любов і жертву задля нас грішних. А третього дня після празника Христо­вого Різдва свята Церква наводить нам геройський приклад любови Бога в особі святого первомученика Степана. Святий Григорій Ниський у проповіді на честь святого Степана каже: "Ось ми переходимо з празника на празник і приймаємо благодать за благо­дать. Вчора наповняв нас подивом Господь вселенної, а сьогодні наповняє нас подивом ученик Господа. Яким способом цей, а яким той? Той (Христос) задля нас прийняв людську природу, а цей (Степан) задля Господа позбувся людської природи". Мученицька смерть святого Степана дійсно незвичайна, але незвичайний також і культ, який він має у Христовій Церкві від апостольських часів. Add a comment

Читати далі: Празник Святого Первомученика Степана

 

Собор Пресвятої Богородиці

Середа, 08 січня 2014, 06:27

"В небі Він один від Одного Єдинородний, а на землі Він один від однієї Діви Єдинородний" (Святий Йоан Золотоустий).

Празник Христового Різдва показує величний Божий план відкуплення людського роду. Божий Син з безконечної любови до нас стає малою Дитиною. На свою Матір Він вибирає Пречисту Діву Марію. Завдяки Пресвятій Богородиці Божі плани могли стати дійсністю. Без неї не було б Христового Різдва, не було б відкуп­лення.

Add a comment

Читати далі: Собор Пресвятої Богородиці

 

В світі немає ніяких випадковостей і все звершується по незмінному Промислу Божому, для всього є висока мета

Неділя, 22 грудня 2013, 00:06

«Багато людей святкують празники і знають їх назви,але незнають  причин,чому вони встановленні». Св. Іоан Золотоуст

Сьогодні Православна Церква святкує незвичайну подію, а саме - зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці.

Господь, який Втілився для спасіння роду людського, поступово підготовлював для Себе на землі Пречисту Матір свою - у вибраному потомстві Авраама, в царстві іудейському, в царському племені Давида, в покірливому і праведному сімействі, у високопокірливій і цілком відданій Богу Діві. Праведні її батьки Іоаким і Анна своїм благочестям перевершували своїх сучасників.

Add a comment

Читати далі: В світі немає ніяких випадковостей і все звершується по незмінному Промислу Божому, для всього є висока мета

   

У Росії злякалися катехизису Андрея Шептицького

Понеділок, 16 грудня 2013, 22:43

Книжку митрополита Андрея (Шептицького) було визнано в Росії екстремістською і включено у Федеральний список екстремістських матеріалів, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на російський Інформаційно-аналітичний центр "Сова".

Наприкінці листопада 2013 року увагу громадськості привернув п. 2087 Федерального списку екстремістських матеріалів, що з`явився там 4 жовтня 2013 р. Це книжка митрополита Андрея (Шептицького) "Правдива Вiра" (Люблін, 1990), включена до Списку на підставі рішення Мещанського районного суду Москви від 14 березня 2013 р.

Add a comment

Читати далі: У Росії злякалися катехизису Андрея Шептицького

 

Апостол Андрій Первозванний

П'ятниця, 13 грудня 2013, 00:45

13 грудня Апостол Андрій був братом первоверховного апостола Петра і походив з міста Віфсаїди, що в Палестині.

З юних років він надавав перевагу духовним, вічним цінностям і тому коли почув проповідь Іоана Хрестителя про покаяння, став його учнем. Іоан смиренно називав своє служіння лиш звісткою про прихід Того, хто стане втіленням усіх старозавітних пророцтв, усіх очікувань людства. Тому коли він, вказуючи на Ісуса, мовив: "Ось Агнець Божий, що на Себе гріх світу бере!", Андрій відразу пішов за Христом.

Add a comment

Читати далі: Апостол Андрій Первозванний

   

Сторінка 35 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/