Головна

Історичні постаті у християнстві

СВЯТІ ПРО СВЯТІСТЬ

Четвер, 03 квітня 2014, 00:39

Через кілька тижнів, 27 квітня 2014 р., блаженні Папи Іван ХХІІІ та Іван Павло ІІ будуть вписані до «величезного збору святих і мучеників», як на початку третього тисячоліття назвав цей сонм Божих угодників Папа Войтила. Протягом свого понтифікату вони наголошували на тому, що святі, які показують нам «живе Христове обличчя», є для Церкви засобом євангелізації та освячення Церкви. Загалом, усім відомо про рекорди беатифікацій та канонізацій, проголошених Іваном Павлом ІІ, але й не меншим є наголошення на святості Іваном ХХІІІ, зокрема під час приготування до Другого Ватиканського Собору.

Add a comment

Читати далі: СВЯТІ ПРО СВЯТІСТЬ

 

Святий великомученик Валентин

П'ятниця, 14 лютого 2014, 01:45

"Господи Боже, джерело любови, добра і милосердя. Ти через свого слугу, святого мученика Валентина лікував різні хвороби, а також приводив до християнського життя у подружжі закоханих.Благаю Тебе, Господи, через Його заступництво дати і сьогодні ласку для тих, хто з вірою і любов’ю до Тебе прибігає. Амінь".

Add a comment

Читати далі: Святий великомученик Валентин

 

Богоматір Сухого Дерева

Понеділок, 10 лютого 2014, 01:53

Богоматір сухого дерева

Цей образ був написаний 1642 року. Він представляє дуже рідкісний сюжет: зображення Діви Марії з Немовлям, оточених гілками сухого дерева.

Цей сюжет натхнений словами пророка Єзекиїля: «Всі польові дерева взнають, що Я — Господь, що Я принижую дерево  високе, що Я підвищую дерево низеньке, що Я висушую дерево зелене, а дерево сухе сподіюю квітучим» (Єз 17, 24).

Add a comment

Читати далі: Богоматір Сухого Дерева

   

Христос став людиною, щоб людина в Христі могла брати участь в Його божественній природі

Середа, 05 лютого 2014, 13:35

Про людину, яка покинула придворне життя і, ставши монахом, присвятила себе боротьбі з єрессю, розповідає о. Василь Рудейко, доктор богослов'я, заступник голови Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, священик храму Священномученика Климентія Шептицького у Львові.

? Як сталося так, що перший секретар імператора став монахом, а по своїй смерті - святим?

Add a comment

Читати далі: Христос став людиною, щоб людина в Христі могла брати участь в Його божественній природі

 

Собор святого Предтечі і Хрестителя Господнього Йоана

Понеділок, 20 січня 2014, 14:21

На наступний день святого Богоявлення Собор чесного і славного пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана від початку Церква прийняла святкувати. Годилося-бо вшанувати святкуванням того, хто послужив божественного Хрещення таїнству, поклавши свою руку на голову Владики. Зразу-бо після хрещення Господнього Хреститель вшановується і піснями славиться соборно. Собор-бо говоримо, коли збираються люди в церкву на спів і славословлення Боже, на честь і похвалу вшанованого святом великого Івана Предтечі і Хрестителя. Такий же собор, який по всіх, що у вселенній, церквах відбувався і нині відбувається.

Add a comment

Читати далі: Собор святого Предтечі і Хрестителя Господнього Йоана

   

Сторінка 34 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/