Головна

Історичні постаті у християнстві

Звернення о. Григорія Хомишина 1944 року в часі свавілля радянських військ на теренах західної України

Середа, 25 червня 2014, 20:55

Всечесному духовенству й вірним

Мир о Господі

В дуже важні[й] і болючі[й] справі звертаюся до Вас Всч. ОО. Душпастирі і до мої вірних в Епархії. В тій самій справі я звертався до Вас вже в липні с. р., однак з причини тодішніх воєнних дій ледве чи дійшло письмо моє до Ваших рук.

Add a comment

Читати далі: Звернення о. Григорія Хомишина 1944 року в часі свавілля радянських військ на теренах західної України

 

«Моє бажання служити йде з середини»: Папа Франциск

Середа, 18 червня 2014, 21:02

Папа Франциск прийняв Енріке Цимермана у Ватикані минулого понеділка  – через день після молитви за мир з президентами Ізраїля та Палестини – для того, щоб дати це ексклюзивне інтерв’ю для La Vanguardia. Папа був задоволений, бо зробив все можливе для порозуміння між ізраїльтянами та палестинцями.

-          Насильство в ім’я Боже панує на Середньому Сході.

Це – протиріччя. Насильство в ім’я Боже не відповідає нашому часу. Це щось з давніх часів. Протягом історії ми, християни, іноді його практикували. Коли я думаю про Тридцятирічну війну – це було насильство в м.’я Боже. Сьогодні цього неможна собі навіть уявити, правда? Іноді з причини релігії у нас ставалися дуже серйозні протиріччя, дуже важкі. Фундаменталізм, наприклад. У наших трьох релігіях ми маємо групи фундаменталістів, маленькі, порівняно з усім цілим.

Add a comment

Читати далі: «Моє бажання служити йде з середини»: Папа Франциск

 

Духовний батько в'язнів Майданека

Понеділок, 19 травня 2014, 11:14

Він був звичайним парафіяльним священиком, а тепер багато душпастирів мають його за свого покровителя. Третій рік поспіль в травні містечко Перемишляни на Львівщині приймає греко-католицьке духовенство з усієї України на прощі, присвяченій пам’яті блаженного священомученика Омеляна Ковча. 14 травня тут зустрічаються служителі УГКЦ з нагоди 5-ї річниці проголошення о. Ковча їхнім покровителем та 25-ї річниці легалізації Церкви.

Add a comment

Читати далі: Духовний батько в'язнів Майданека

   

Неділя Святих жінок-мироносиць

Субота, 03 травня 2014, 23:57

У третю Неділю після Великодня Свята Церква згадує пам'ять святих жінок-мироносиць, і праведних Йосифа Аримафейського і Никодима – таємних учеників Христових. Своїм богослужінням Церква знову ставить нас на голгофі у Хреста Христовового, з якого знімають Пречисте Його Тіло Йосиф та Никодим, і у вертограді у труни, де вони поклали Тіло Ісуса Христа, і де потім мироносиці, що прийшли помазати Його Тіло благовонними маслами, першими удостоюються бачити Воскреслого Господа.

Add a comment

Читати далі: Неділя Святих жінок-мироносиць

 

25 фактів про Папу Івана Павла ІІ

П'ятниця, 02 травня 2014, 08:27

1. Став першим Римським Папою неіталійського походження, обраним за останні 455 років, одним з наймолодших Понтифіків в історії і першим Папою слов'янського походження.

2. В юності захоплювався театром і мріяв стати професійним актором. У 14 років спробував себе в шкільному драматичному гуртку і написав п'єсу «Король-Дух». У Ягеллонському Університеті в Кракові став членом театрального гуртка «Студії 38». А в 1942 році, будучи семінаристом, став одним з ініціаторів «Театру Рапсодії», що діяв підпільно.

Add a comment

Читати далі: 25 фактів про Папу Івана Павла ІІ

   

Сторінка 32 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/