Головна

Християнське вчення

9 ознак зрілої та справжньої любові

Неділя, 11 вересня 2016, 21:45

d1464228774Якою має бути зріла любов? Чи наші очікування щодо неї можуть бути задоволені? Чи є якійсь рецепт, як досягти зрілої і справжньої любові? Питання можна продовжувати, кожен з нас має своє бачення. Розглянемо, отже, якими повинні бути її риси.

1. Зріла любов живе реальністю, а не уявленнями. Не залишає зачарованими першим враженням, яке хтось на нас справив, а спонукає пізнати душу того іншого, аби прийняти його таким, як він є, навіть із його недоліками, — а також до зусиль, щоби той інший, довірившись нам, зумів осягнути власну повноту. Зріла любов заохочує кохану людину бути собою, бути вірним своєму покликанню, а не нашим очікуванням. Add a comment

Читати далі: 9 ознак зрілої та справжньої любові

 

8 пропозицій, що християнинові слід робити щодня

Четвер, 25 серпня 2016, 23:18

cup-779284_1920-685x450Ми прагнемо якось змінити своє життя. Хочемо стати ревнішими християнами, кращими батьками, уважнішими дітьми, стриманішими, щедрішими, відважнішими… Хочемо більше читати, молитися та займатися спортом; менше часу проводити за ґаджетами, більше — з друзями, та навіть просто на свіжому повітрі.

Хочемо вивчити іноземну мову, опанувати новий вид спорту та покінчити зі шкідливими звичками… Хочемо, хочемо, хочемо… Пишемо списки, обіцяємо собі та іншим, що все зміниться «з понеділка», від завтра, з «першого числа»… Не все так складно. Варто знати, чого хочеш, і не вимагати від себе надто багато. Фахівці радять розпочати практикувати щодня максимум із двох добрих звичок, аби досягнути бажаної мети.

Add a comment

Читати далі: 8 пропозицій, що християнинові слід робити щодня

 

7 гріхів, які ми робимо з любові до дитини

Понеділок, 11 липня 2016, 20:48

877333737Я люблю свою доньку. Їй нічого не бракує. Кожну вільну хвилину ми проводимо разом. Щодня я задаюся питанням: чи я хороша мама? Тому що можна робити помилки з любові.

Гріх перший: надмірна опіка

Люди, які в житті стикалися з труднощами, часто вирішують, що їхні діти матимуть життя, усипане трояндами. Вони прагнуть усунути всі труднощі і проблеми з дороги своїх чад. Ті, хто виріс у бідних сім'ях, де треба було займатися братами і сестрами, прибирати та готувати, працювати на канікулах, щоби дозволити собі поїхати на кілька днів з друзями на природу — коли стають дорослими, пам'ятають про ці жертви і хочуть, щоб їхні діти такого не переживали.

Add a comment

Читати далі: 7 гріхів, які ми робимо з любові до дитини

   

Досвід Духовних Вправ

Субота, 09 липня 2016, 17:07

pooratheart1Новіціят – перший етап духовного вишколу. Цей етап має свої внутрішні етапи. Спочатку необхідно звикнути до зовнішніх змін у житті – іншого стилю життя, позбутися усталених звичок, які не відповідають новим умовам життя тощо, а якщо потрапляєш в іншу країну, то ще й пройти мовний і культурний бар’єр. Тут основну роль відіграє сила волі, постійне виконування нових звичок, які поступово витискають старі, процес в основному свідомий і зрозумілий. На цьому етапі ще немає глибшої молитви, медитація – це вироблення нової звички.

Add a comment

Читати далі: Досвід Духовних Вправ

 

Секрет дієвої молитви

Понеділок, 23 травня 2016, 19:27

d339620334Найпоганіша штука в духовності — це бездумне мимрення молитов, яких не розумієш, а що гірше — не сприймаєш. Подивися, як треба молитись, аби цього уникнути.

«ШОК!!! Ісус розкриває секрет дієвої молитви!» — так, імовірно, виглядав би заголовок статті, де описувалось би, як хтось отримав приватне об’явлення. На жаль, якби читачі довідалися, що тут ідеться не про щось «надприродне», а про роздуми над уривком зі Святого Письма, то зразу ж відклали би таку газету.

Add a comment

Читати далі: Секрет дієвої молитви

   

Сторінка 17 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/