Головна

Християнське вчення

Як наслідувати Христа через працю

Понеділок, 11 вересня 2017, 23:25

simple-plane-stop-blogs_lg"Євангеліє праці" (і то ремісничої праці, фізичної) у житті Ісуса Христа і "милосердя праці", настільки яскраво проілюстроване святим Павлом, ведуть до дуже важливого висновку у сфері духовності праці. Якщо ми усвідомимо, що все християнське життя повинно бути "наслідуванням Христа" (1 Пт 2,21), то праця християнина повинна бути в духовному аспекті наслідуванням праці Учителя.

Не можна обмежувати способу йти Його слідами, наприклад, лише ходінням за "євангельськими радами". Докладання християнином, в дусі Євангелія, щоденних зусиль своєї професійної праці, безсумнівно, також є наслідуванням Христа.

Add a comment

Читати далі: Як наслідувати Христа через працю

 

Ознаки серця, далекого від Бога

Вівторок, 22 серпня 2017, 14:23

1503353025_porciБлудний син не опинився серед свиней в той самий день, в який залишив рідну домівку; він пройшов через поступовий процес упадку (див. Лк 15,11-15). Так буває і з нами. Якщо ворог покаже кінець при першій же спокусі, тоді цьому буде легко протистояти! Але зазвичай грань відходу від благодаті настільки тонка, що навіть витривалі християни втрапляють на цю приманку.

Попереджувальні знаки видно задовго до того, як ми занурюємося в гріх. Один з таких знаків - коли ми дозволяємо людям або речам займати в нашому серці те місце, яке має належати тільки Богові.

Add a comment

Читати далі: Ознаки серця, далекого від Бога

 

Що означає бути парафіянином?

Понеділок, 21 серпня 2017, 17:43

shcho_oznachaiebuti_parafiyaninom-Часто в католицьких колах можна почути фразу «хороший парафіянин». Але що ж воно таке? Який парафіянин «хороший», а який «поганий»? І взагалі: хто він такий цей «парафіянин»?

Загалом парафіянин має розділяти обов’язки, які є частиною приналежності до певної парафії. Чому? Тому що модель парафії схожа на модель родини, а не бізнесу. Парафія – це не бізнес, що пропонує святий товар.

Add a comment

Читати далі: Що означає бути парафіянином?

   

Як навчитися прощати: 10 кроків

Вівторок, 15 серпня 2017, 09:23

62357458Жодні стосунки не здатні існувати без колапсів. Кризи і проблеми, хоч би які жорстокі вони іноді були, все ж мають швидше будівничу функцію, аніж руйнівну. Хоча й залежить це саме від того, що обираємо ми.

Прощення — досить абстрактна і дуже конкретна річ водночас. Бо навіть трирічна дитина уже має досвід просити пробачення. Однак із віком прощати стає дедалі важче, особливо коли це стосується життєво важливих або життєво принципових речей.

Add a comment

Читати далі: Як навчитися прощати: 10 кроків

 

Поради старого ченця

Середа, 12 липня 2017, 07:26

1_525518956У нашому шаленому ритмі життя прагнення до духовного насправді аж ніяк не маліє. І так багато духовних пошуків щодня у кожного з нас. Пропонуємо декілька простих, але геніальних спостережень афонського ченця, які не втрачають своєї значимості і сьогодні.

Життя не має глухих кутів – людина сама їх знаходить.

Add a comment

Читати далі: Поради старого ченця

   

Сторінка 13 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/