Головна

Християнське вчення

«Ватикан: погляд зблизька»

Четвер, 18 квітня 2013, 00:03

Що таке Ватикан (Святий Престол), Римська Курія, Колегія Кардиналів, хто такий Апостольський Нунцій

Я отримав лист від брата Войцеха від 15 лютого, із запрошенням представити вам виступ під назвою: «Ватикан: погляд зблизька»; передбачається, що я маю обговорити терміни «Ватикан» та «Святий Престол», описати Римську Курію та Колегію Кардиналів для вас, а також розповісти про себе, чи радше, про мою особливу посаду, посаду Апостольського Нунція; дати вам основну інформацію, якщо хочете.

Add a comment

Читати далі: «Ватикан: погляд зблизька»

 

Служіння Богові

Четвер, 04 квітня 2013, 23:36

Служіння Богові полягає в смиренні.

Проте в сучасному світі люди не бажають чути про смирення чи послух. Для них це те саме, що визнати себе слабшими за когось, а слабаком не хоче бути ніхто. На жаль, смирення асоціюється лише з негативними явищами: з поразкою, програшем чи відступом. Наприклад, сумирними вважаються, злочинці затримані поліцією.

Таке розуміння смирення не випадкове. Зважаючи на те, що цілий світ живе за принципом «виживають найсильніші», головним завданням стає перемога над суперниками. Люди з усіх сил намагаються перемогти, перевершити і довести свою перевагу над іншими.

Add a comment

Читати далі: Служіння Богові

 

Запрошення на банкет

Четвер, 21 березня 2013, 13:49

Від раннього ранку виглядаю Тебе. Хочу запросити Тебе в подорож. Сьогодні  хочу мандрувати з Тобою дорогою, котрої не знаєш, йти шляхом тих, хто в пошуку. Бажаю бо вивести Тебе із тісноти твоєї, що гніздиться у серці твоєму, у зачерствілих думках, в уявленнях про Мене, у вірі в Мене, у довір`ї Мені. Я з Тобою коли Ти мене виглядаєш, шукаєш, запитуєш, прагнеш, молишся, відкриваєш, промовляєш.

Add a comment

Читати далі: Запрошення на банкет

   

Правила посту в Українській Греко-Католицькій Церкві

Вівторок, 19 березня 2013, 23:54

Піст в практиці Церкви існує від самих початків. Але з бігом часу кожна із конфесій встановила свою практику посту. Слід однак пам’ятати, що основна мета посту – духовна, тобто, насамперед, потрібно постити від гріха, злих схильностей. У дні посту необхідно стримуватись від лихих діл, думок, слів; зберігати погідність духу, внутрішній мир та радість. Стримування від гріха набагато важливіше ніж стримування від їжі, хоча це також необхідне та допомагає поборювати гріх, вправлятись у духовному зрості, духовному житті. Нам же потрібно пам’ятати та виконувати і одне і друге.

Add a comment

Читати далі: Правила посту в Українській Греко-Католицькій Церкві

 

Богослужіння Великого посту

Понеділок, 18 березня 2013, 12:29

Чотиридесятниця

Великий піст – зовсім особливий  час церковного року, насичений не частими богослужіннями, більшість яких відбуваються тільки в цей період церковного року. Народжений з практики підготовки катехуменів до Хрещення, Великий піст став часом відродження й відновлення всіх християн, що дотримуються візантійського церковного обряду.

Add a comment

Читати далі: Богослужіння Великого посту

   

Сторінка 105 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/