Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Фестиваль - конкурс духовної пісні Аскольдів Глас року Божого 2009

Вівторок, 29 грудня 2009, 17:42

«Аскольдів Глас» був започаткований у 2007 році. Цей конкурс духовної пісні проводять двічі на рік – на теплого та зимового Миколая. Конкурс відбувається на день святого Миколая. Чому? Тому що князь Аскольд, який охрестився в 860 році, прийняв іу хрещенні ім’я Миколи.

Add a comment

Читати далі: Фестиваль - конкурс духовної пісні Аскольдів Глас року Божого 2009

 

Родина Макар

П'ятниця, 25 грудня 2009, 00:45

У спогадах минулого - в обіймах сучасного!

«Як Бог є нашим Татом, Марія – наша Мати,

Радіють нині з нами, своїми діточками,

Багата наша хата, та ще багатша стане,

Коли любов на світі усюди тай настане.

Ми є родина, ми є родина,

Ми є родина у Христі.»

Add a comment

Читати далі: Родина Макар

 

Помічники Св. Миколая відвідали в'язнів

П'ятниця, 25 грудня 2009, 00:25

Святий Миколай опікун людей у різних обставинах їх життя вважається також покровителем ув'язнених. Саме тому, мабуть, при храмі Св. Миколая на Аскольдовій Могилі під керівництвом парафіянки п-і Марти Бліхар вже 17-й рік діє служба для ув'язнених, яка несе духовну і доброчинну підтримку жінкам, що перебувають у пенітенціарних установах. За сприянням настоятеля храму Св. Миколая мітрофорного протопресвітера отця Ігоря Онишкевича у неділю 20 грудня 2009 року відбулося привітання господарської обслуги, жінок, неповнолітніх, та хворих у Київському Слідчому Ізоляторі. Їм, разом із добрим, словом було передано подарунки від Св. Миколая. Силами громади було придбано солодощі. Окрім того жінки отримали трохи жіночого одягу, взуття та засобів індивідуальної гігієни фірми Oriflame. Add a comment

Читати далі: Помічники Св. Миколая відвідали в'язнів

   

Шаховий турнір на Аскольдовій Могилі

Вівторок, 22 грудня 2009, 00:32

20 грудня, після Богослужіння і вистави, присвяченої празнику святого Миколая,  розпочався шаховий турнір. На турнір прибуло лише восьмеро учасників, хоча зареєструвалось шістнадцять.  Очевидно, більшість захворіла.

Add a comment

Читати далі: Шаховий турнір на Аскольдовій Могилі

 

Свято Миколая

Понеділок, 21 грудня 2009, 00:37

 

До найменших парафіян церкви Миколая Чудотворця, що на Аскольдовій Могилі Миколай завітав після дитячої Служби Божої у неділю 20 грудня, він розпитав їх чи були вони чемними протягом року, чи слухались маму і тата. Адже Миколай у своїй торбі крім подарунків має також і різки для неслухняних, та таких в церкві не було, навпаки діти Миколаю підготували віршики, за що і отримали солодкі подарунки. Після свята всіх дітей запосили на солодку гостину у крипту.

Add a comment

Читати далі: Свято Миколая

   

Сторінка 97 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/