Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Новини Пенітенціарного душпастирства УГКЦ.

Четвер, 08 квітня 2010, 10:21

Великодній час  завжди багатий на події у царині душпастирства у тюрмах. В усіх пенітенціарних установах пройшла традиційна акція милосердя для в’язнів «Великодні кошик». Проте найважливішою стала радісна подія в одній з жіночих колоній.

Як було повідомлено раніше, Товариство «Art and prison» назвало імена двох з України серед  фіналістів  Міжнародного конкурсу образотворчого і прикладного мистецтва в’язнів  «Очима інших», що проходив у Берліні. Це Діана Камлюк, яка посіла друге призове місце за твір «Опійна Прірва» та Сергій Гура, що отримав звання фіналіста з його скульптурним твором «Козацькому роду нема переводу».

Add a comment

Читати далі: Новини Пенітенціарного душпастирства УГКЦ.

 

Поливаний понеділок у музеї «Пирогово»

Середа, 07 квітня 2010, 22:21

П’ятого квітня, у другий день Пасхальних свят, діти з церкви святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, провели у музеї Народної архітектури та побуту «Пирогово». Організували цю подорож отець-парох Ігор Онишкевич та пані Ореста Цимбрівська.

Приїхавши до музею об одинадцятій годині мікроавтобусом, діти разом з вихователями пішли на Богослужіння, яке у старовинній церкві служив єпископ УГКЦ Богдан Дзюрах. Греко-католицький священик Богдан Чурило співслужив владиці на цій святковій Літургії. Варто зауважити, що багато років поспіль отець Богдан організовує такі чудові, патріотичні гаївки.

Add a comment

Читати далі: Поливаний понеділок у музеї «Пирогово»

 

Вірність Воскреслому Христу

Середа, 07 квітня 2010, 22:12

Великдень – одне з найважливіших свят цілого церковного року. Це свято Христового воскресіння. «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, і тим, що в гробах, життя дарував» - співаємо ми у цей святковий час і прославляємо Бога.

Христове воскресіння несе велике значення для нас. Адже це доказ вічного життя. Воскресіння душі. Воскресіння Христа – це фундамент нашої віри, це величний доказ всієї його науки.

Add a comment

Читати далі: Вірність Воскреслому Христу

   

Молодіжні Великопісні реколекції.

Четвер, 01 квітня 2010, 09:37

З 27 по 28 березня відбулись щорічні молодіжні великопісні реколекції, організовані головою молодіжної комісії отцем Віталієм Марценюком. Ця дата реколекцій вибрана невипадково адже Вербна Неділя у церковному календарі також є і днем молоді. Реколекції почались у суботу 27 березня із літургії у храмі Василя Великого. В реколекціях прийняла участь молодь із всієї київської архієпархії, тому крім духовної віднови для кожного ці реколекції дали можливість  познайомитись та обмінятись досвідом між спільнотами із різних парафій київської архієпархії.

Add a comment

Читати далі: Молодіжні Великопісні реколекції.

 

Молодіжна Хресна Дорога

Четвер, 01 квітня 2010, 09:31

У п’ятницю  26 березня  відбулась молодіжна хресна дорога в церкві Миколая Чудотворця підготована молодіжною спільнотою церкви.  Цього року молодь церкви Миколая Чудотворця вдруге готувала Хресну Дорогу. Це вже стає хорошою традицією кожного року молоддю проводити хресну дорогу у часі Великого Посту.  Підготовка таких заходів, як хресна дорога дає можливість глибше порозважати над стаціями, а потім поділитись своїми переживаннями.

Add a comment

Читати далі: Молодіжна Хресна Дорога

   

Сторінка 92 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/