Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

V сесія Собору Київської Архиєпархії - міграція, населення і глобальна єдність УГКЦ

Понеділок, 10 лютого 2020, 19:14

080220208 лютого 2020 року в пам'ять прп. Ксенофонта, дружини його Марії й синів їхніх Аркадія та Йоана Блаженнішим Святославом був скликаний Архієпархіальний Собор.

На світлині делегати Собору від Аскольдової  могили і їхня місія стати голосом нашої парафії дати свідчення і пропозиції розвитку Архиєпархії на найближчих десять років. І найголовніше розказати парафіянам про рішення Собору.

Add a comment

Читати далі: V сесія Собору Київської Архиєпархії - міграція, населення і глобальна єдність УГКЦ

 

Прощання з колядою на Аскольдовій від учасників парафіяльної Катехитичної школи

Неділя, 26 січня 2020, 23:28

652332563По завершенні трьох світлих празників Різдва Христового, Обрізання Господнього та Богоявлення, у неділю, 26 січня, у храмі св. Миколая Мирлікійськго на Аскольдовій Могилі, діти та катехити Катехитичної школи ім. Блаженної пам’яті Любомира Гузара, для отців, парафіян та гостей храму гучною розколядою організували прощання з циклом Різдвяних свят.

Add a comment

Читати далі: Прощання з колядою на Аскольдовій від учасників парафіяльної Катехитичної школи

 

Творимо Соборність

Середа, 22 січня 2020, 22:10

78958745Творимо Соборність тут, зараз і повсякчасно, бо такий має бути стан душі в єдності, любові, повазі, що і є збереженням гідності людської.

22.01.2020 віряни брали участь у Молебні на Аскольдовій Могилі приносячи Богу подяку за величний дар Соборності народу.

Add a comment

Читати далі: Творимо Соборність

   

Коротка історія Аскольдової

Субота, 18 січня 2020, 13:01

20171112144715На узгір'ях правого берега Дніпра, на перехресті Паркової дороги з Дніпровським узвозом. Історія місцевості та її назва досі залишаються дискусійними проблемами києвознавства. Деякі з дослідників ототожнюють місцевість з літописним Угорським урочищем, назва якого, за однією версією, походить від давньоруського «угор» — крутий берег, за другою—від угрів-кочівників, які в кін. 9 ст. зупинялися у цих місцях. «Повість временних літ» свідчить про значну роль місцевості в історії давньоруського Києва. Згідно з нею, тут був заміський князівський двір з оборонними спорудами. Однак археологічних підтверджень цьому факту не існує, можливо тому, що на пагорбах неодноразово здійснювалися роботи з благоустрою, прокладання інженерних мереж тощо. Тільки у 19 ст. в районі Аскольдової могили було знайдено два великих скарби — майже 5 тис. арабських монет 8—10 ст. 1853 під час прокладання узвозу було відкрито печерний лабіринт з давньоруськими написами 11—12 ст. Тоді ж вхід до нього було засипано, місце розташування цієї пам'ятки втрачено.

Add a comment

Читати далі: Коротка історія Аскольдової

 

На Аскольдовій могилі встановлять пам’ятний знак Івану Франку і його дружині - Ользі Хоружинській

Середа, 15 січня 2020, 13:45

unnamed

Дружина Івана Франка Ольга Федорівна Хоружинська народилася 1864 р. в селі Бірки на Харківщині в родині дрібного поміщика, члена Київської Громади, нащадка старовинного козацького шляхетського роду. Закінчила Харківський Інститут шляхетних дівчат та Вищі жіночі курси у Києві.

Була високоосвіченою людиною, добре володіла мовами: англійською, французькою, німецькою, російською. Їй не була чужа ідея відродження України. Обидві її сестри були одружені з членами Київської Громади. Іван познайомився з Ольгою Хоружинською під час приїзду в Київ і в травні 1886 р. взяв з нею шлюб у Павлівській церкві Колегії Павла Галагана.

Add a comment

Читати далі: На Аскольдовій могилі встановлять пам’ятний знак Івану Франку і його дружині - Ользі Хоружинській

   

Сторінка 13 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/